Sestra Alexe Pereiry se blýskla v bojovém karate, soupeřku knockoutovala v 1. kole slavnou rodinnou technikou

Sestra Alexe Pereiry se blýskla v bojovém karate, soupeřku knockoutovala v 1. kole slavnou rodinnou technikou Glover Teixeira a Alex Pereira | zdroj: Foto: Profimedia

Je to jen pár dní, co si Alex Pereira v Salt lake city připsal další vítězství, teď se tam ukázala i jeho sestra. V premiérové zápase pod organizací Karate Combat slavila rychlé vítězství.

Organizace Karate Combat pořádá akce od roku 2018. Zatímco v počátcích šlo skutečně o plnokontaktní souboje karatistů, nyní už zde zápasí i bojovníci z jiných stylů a v podstatě se jedná o MMA striking (grappling není dovolen). 

Ani Aline Pereira nemá s karate v podstatě žádné zkušenosti, začínala totiž s kickboxem a posléze po vzoru bratra přesedlala na MMA. Tam má zatím bilanci 1-2 a možná i proto se rozhodla nasbírat ostruhy v Karate Combat, kde se jí výsledky nebudou započítávat do oficiální MMA bilance.

Soupeřkou jí byla Dee Begley ze slavné irského gymu SBG, odkud vzešel Conor McGregor. Jeho týmové kolegyni se však v oktagonu moc nedaří, po relativně úspěšné kariéře v amatérech vyhrála v profi jen 4 z 10 zápasů, a tak se rozhodla zkusit štěstí jinde. Před měsícem jí to nevyšlo v boxu, teď přišlo na řadu karate.

Aline připomínala svého bratra už samotným nástupem a předzápasovým staredownem, kdy na kamenné tváři nedala znát žádnou emoci, v očích jen absolutní soustředěnost. Ledově klidná zůstávala i v souboji, dokázala na soupeřku skoro neustále vyvíjet tlak a zároveň udržovat boj na delší vzdálenost, což jí díky velké výškové převaze hrálo do karet. Viděli jsme od ní taky pár tvrdých lowkicků, spíš ale sázela na jedovaté údery. Když se Begley v závěru pokusila přískokem zkrátit vzdálenost, okamžitě schytala kontr ze zadní a hned za ním obávaný levý hák rodu Pereira, jímž Alex zničil nejednoho soupeře.

Působivé vítězství pro Aline. Pokud se jí bude podobně dařit i nadále, možná dostane příští rok šanci zabojovat o smlouvu s UFC v Dana White’s Contender Series.

Zdroje:  Karate Combat

Nejnovější články