Šokovalo by mě, kdyby se Jon Jones nechtěl nechtěl otestovat proti Aspinallovi, říká šéf UFC

Šokovalo by mě, kdyby se Jon Jones nechtěl nechtěl otestovat proti Aspinallovi, říká šéf UFC Jon Jones a Tom Aspinall | zdroj: Profimedia

Šéf UFC sice trvá na tom, že se Jones nejprve utká s Miocicem, nepochybuje ale o tom, že se souboje s Tomem Aspinallem v budoucnu dočkáme.

Je to trochu zvláštní situace. Zatímco my fanoušci toužíme vidět bitvu Jona Jonese s Tomem Aspinallem, UFC trvá na tom, že se „Bones“ nejprve utká se Stipem Miocicem, který už má nejlepší léta pravděpodobně dávno za sebou. Dana White tvrdí, že tím těmto dvěma legendám prokazuje respekt, protože spolu chtějí bojovat a za své předešlé úspěchy si to zaslouží. Na druhou stranu se ale snaží fanoušky uklidňovat. „Chápu to, každý chce vidět Apinalla. Ale dovolte mi říct jednu věc – Stipe a Jon, ať už vyhraje kdokoliv, zápas s Tomem bude ještě větší.“

V případě Jonese šéf UFC nepochybuje, že na souboj s Aspinallem dojde. „Jon má rád výzvy, přesunul se do těžké váhy… Nevím, co po tom zápase bude dělat, ale šokovalo by mě, kdyby se nechtěl otestovat proti Aspinallovi.“ Angličan podle něj vypadá skvěle, ale teprve stoupá na horu, kterou už Jon a Stipe dávno vylezli.

„Nedá se zpochybnit, co Jones ve své kariéře dokázal. A jestli porazí Stipeho a půjde bojovat s Aspinallem a porazí jej, tak už ho nikdo, a je jedno, jak moc ho nemáš rád za to, co udělal… Tohle není o tom, jaký Jon osobně je. Mluvíme tady o tom nejlepším borcovi, jaký kdy na světě v bojových sportech byl. Jestli porazí Toma, tak ztvrdí svůj odkaz, jako ten nejlepší bojovník v dějinách.“

Asi v této souvislosti nepřekvapí, že se šéfovi UFC nelíbí, že je Jones momentálně až na třetí příčce žebříčku bez rozdílu vah. A neobstojí u něj ani argument, že za poslední čtyři roky absolvoval jediný zápas, takže by měl možná být ještě níž.

„Jon je pořád aktivní bojovník. Porazil Ciryla Ganea, pak se zranil, bude zase bojovat v listopadu. Je to jednička bez rozdílu vah. Tečka, konec příběhu. Jestli chcete nazvat Islama a Pereiru dvojkou a trojkou, jsem s tím v pohodě. Ale mít teď kohokoliv nad Jonesem, jen ukazuje, že o bojových sportech a zápasení vůbec nic nevíte.

A za druhé, když se bavíme o neaktivitě. Žádný bojovník v historii, včetně boha, za něhož já i vy považujeme Mohammada Aliho, nebyl po tříleté pauze stejný. A to Ali sám sobě nedělal špatné věci jako Jones. Ale když se Jon vrátil, tak vypadal dokonce ještě líp. Kdokoliv se o tom se mnou snaží diskutovat, tak jen Jonese hejtuje, nemá ho rád jako člověka. Chápu to, ale není to o tom, jestli ho máte rádi nebo ne. Je to založené na faktech a na tom, co ve své kariéře dokázal.“

Jistě, Jonesovi nelze upřít velké úspěchy a svého času byl skutečně asi tím nejlepším bojovníkem na světě. Jenže, jak už bylo řečeno, v posledních čtyřech letech absolvoval pouze jediný zápas, navíc proti Cirylu Ganeovi, který předtím prohrál s Ngannouem, což mimochodem ukázalo, že má ve wrestlingu a boji na zemi obrovské mezery.

Třeba pro Makhacheva, který pound for pound žebříčku nyní vévodí, mluví to, že za stejnou dobu nasbíral osm vítězství. A Pereira zase od vstupu do UFC v roce 2021 vylétl na vrchol hned dvou váhových kategorií a má bilanci 9-1. Kdo ví, možná právě on bude nakonec tím, kdo s Jonesem svede poslední bitvu.

Zdroje:  Kevin Iole – Youtube

Nejnovější články