Srovnávají ho s legendárním Khabibem Nurmagomedovem. Teď neporažený Jacobe Smith přichází do UFC

Srovnávají ho s legendárním Khabibem Nurmagomedovem. Teď neporažený Jacobe Smith přichází do UFC Šéf UFC Dana White | zdroj: Profimedia

Do nejslavnější MMA organizace se probil talentovaný bojovník, od nějž se očekávají velké věci. A není divu. Bývá totiž srovnáván s neporaženou legendou Khabibem Nurmagomedovem. 

Jacobe Smith, zápasník s parádní bilancí 9-0, předvedl v poslední epizodě pořadu Dana White's Contender Series spektakulární výkon, kterým bezesporu potěšil mnohé fanoušky i experty. V zápase proti Christienu Savoieovi (10-1-1) ukázal nejen neuvěřitelnou sílu ale i technickou brilantnost, jíž dal vzpomenout na legendárního Khabiba Nurmagomedova. 

Smith od úvodu zápasu dominoval. Kanaďana doslova "házel" po oktagonu, jak se mu zlíbilo. Jeho kombinace obávaných takedownů a nemilosrdného ground and pound z něj pro Savoie udělaly noční můru. 

V prvním kole navíc předvedl nebývale kreativní techniku. Když ho měl Savoie v zádech, Smith nečekaně naskočil na jeho koleno. Tím způsobil, že se Kanaďanova noha zkroutila do všech možných úhlů. Smith jej přetočil a dostal ho tak na zem. Nevídaná technika, která však podle některých nebyla úplně čistá. Hodně to připomínalo likvidační kopy Jona Jonese na kolena soupeřů. 

Ve druhém kole se scénář souboje nezměnil. Vše vyvrcholilo, když se Smithovi podařilo zachytit soupeřův kop a opět ho dostal na zem, kde rozjel drtivý ground and pound a završil jím svou dominanci v utkání. 

Šéf UFC byl výkonem ohromen a okamžitě Smithovi nabídl smlouvu. “Jsi naprostá hříčka přírody,“ pěl ódy. “Upřímně mohu říct, že si nepamatuji, kdy jsem naposledy viděl talent tvého kalibru, který by nebyl v UFC. Cormier mě kvůli tobě neustále otravoval. Řekl mi, že po všech těch letech strávených v tomto sportu v tobě vidí talent na úrovni Khabiba, takže... Čeho všeho jsi schopen, chlapče? Nemůžu se dočkat, až to zjistím! Vítej v UFC!” 

Smith se na střední a vysoké škole věnoval wrestlingu a nyní trénuje v prestižním gymu Fortis MMA. Svou profesionální kariéru ve smíšených bojových uměních zahájil v roce 2021 a už nyní má za sebou devět vítězství, z toho sedm knockoutem. Jeho jméno by si měl každý milovník bojových sportů zapamatovat, protože tenhle chlapík má na to, aby v UFC dokázal opravdu velké věci. 

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články