Tiskovku před UFC 308 si pro sebe ukradl neznámý bojovník v publiku, šéfa organizace požádal o zápas a vyšlo to

Tiskovku před UFC 308 si pro sebe ukradl neznámý bojovník v publiku, šéfa organizace požádal o zápas a vyšlo to Dana White | zdroj: Profimedia

Za zeptání nic nedám, řekl si nejspíš mladý neporažený bojovník z Tádžikistánu a na tiskové konferenci požádal šéfa UFC, aby mu dal zápas.

Asi se shodneme, že probojovat se do nejslavnější MMA organizace je pro bojovníky z některých států snazší, ať už proto, že UFC potřebuje generovat zisky na tamějším trhu, anebo zkrátka jen proto, že za nimi stojí vlivný management.

Oproti tomu třeba v postsovětských republikách se talentů najde celkem dost, je ale pochopitelné, že není v zájmu UFC, aby to s náborem tam přeháněla. Zápasníci z těchto končin se sice často pyšní pěknou sórií výher bez porážky, ani to ale nestačí. Potřebují prostě nečím zaujmout. Dorobshokh Nabotov na to šel po svém a vyrazil do Abú Dhabí, kde se v sobotu odehraje turnaj UFC 308. Šanci vycítil na tiskové konferenci. 

„Jsem neporažený elitní bojovník z Tádžikistánu, devět výher, nula proher,“ představil se lámanou angličtinou, když se probojoval k mikrofonu. Pak se obrátil na šéfa organizace: „Dano, nemám otázku. Přijel jsem sem, abych bojoval na short notice (tzn. jako náhradník, pokud se někdo na poslední chvíli zraní). Nikdy jsem neměl manažera, všechno jsem si dělal sám. Prosím, dej mi šanci. Dano, chci bojovat v UFC, prosím, dej mi šanci. Jsem připraven.“ 

Publikum jeho odvahu odměnilo potleskem a zájem byl vidět i na Whiteovi. Doptal se na detaily, jako je věk (25 let) a váha, ve které Nabotov zápasí (70,3 kg). „Kdes byl, když byla Contender Series?“ podivil se, že tádžického bojovníka neviděl v show, jejímž prostřednictvím každý rok hromadně nabírá nové talenty. To ale samozřejmě není zápasníkova chyba, prostě si ho jen nevšimli matchmakeři, kteří účastníky vybírají, nelobboval za něj ani žádný manažer.

Vzápětí pak White pokynul, aby za ním Nabotov přišel na pódium, kde mu potřásl rukou a poslal jej do zákulisí.

Zaujmout se mladému neporaženému bojovníkovi rozhodně povedlo. Jeho příběh je už teď zajímavý, takže se o něm bude mluvit a psát. Své kvality ale bude muset prokázat.

„Poletím do Koreje, kde budeme natáčet pořad Dana White: Lookin’ for a Fight, která se vysílá na YouTube. Korean Zombie tam 14. prosince rozjíždí svou vlastní organizaci. Řeknu mu, aby toho kluka přidal na startovku a zjistíme, jak je na tom. Jestli vyhraje, tak mu dám smlouvu,“ prozradil šéf UFC, co Nabotova čeká.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články