TKO nestačilo. Týmový parťák Alexe Pereiry zničil Japonce, přesto smlouvu s UFC nedostal

TKO nestačilo. Týmový parťák Alexe Pereiry zničil Japonce, přesto smlouvu s UFC nedostal Šéf UFC Dana White | zdroj: Profimedia

Dana White sice rozdává smlouvy jako na běžícím páse, teď ale ukázal, že ani výhra před limitem není zárukou.

Do letošní sezóny pořadu Dana White’s Contender Series, jehož prostřednictvím nejslavnější organizace v posledních letech masově nabírá nové bojovníky, matchmakeři pozvali hned tři fightery, kteří v minulosti dokázali zvítězit nad Alexem Pereirou.

V poslední epizodě se měli ukázat dva z nich. Jak už jsme ale informovali, Brazilec Quemuel Ottoni si svou účast na poslední chvíli rozmyslel a nakonec do zápasu nenastoupil. Příběh Yousriho Belgarouiho je jiný. 

Ze soupeřů týmovými parťáky

Belgaroui odstartoval svou profesionální kickboxerskou kariéru ve velkém stylu a během dvou let nasbíral v rychlém sledu nasbíral 15 výher. Prvním, kdo na něj dokázal vyzrát byl Israel Adesanya, s nímž se pak o necelé tři měsíce potkal znovu ve finále 4členné pyramidy organizace GLORY, ani napodruhé na něj ale nevyzrál.

S Pereirou se Holanďanova cesta protnula krátce poté a napoprvé jej dokázal na body porazit. Jenže brazilský zabiják následně vybojoval pás šampiona a dostal možnost srovnat skóre. To se mu povedlo i s úroky, odvetu totiž ve druhém kole kvůli tržné ráně nad okem Belgarouiho zastavil lékař. Závěrečný díl trilogie na sebe nenechal dlouho čekat, tady už ale Poatan zaúřadoval hned v prvním kole tvrdým pravým hákem.

Tím ale rivalita skončila. Belgaroui a Pereira spolu začali trénovat a postupem času se z nich stali kamarádi. Svou cestu kickboxem dokonce oba v roce 2021 uzavřeli na stejném turnaji, ani jednomu se nepodařilo odejít s pásem GLORY. Holanďan pak Alexovi dokonce pomáhal s přípravou na Adesanyu. A není divu, že teď v gymu Glovera Teixeiry sám brousí zbraně.

Na cestě za snem ho nezastavila ani lymská borelióza

Belgarouiho jsme mohli vidět už v loňské sezóně DWCS, jeho výkon byl ale velkým zklamáním, rychle se unavil a jasně prohrál na body. Nakonec se ale ukázalo, že na vině bylo klíště, které ho nakazilo lymskou boreliózou. Vedení UFC odmítlo zápas odložit, a tak Yousri zariskoval a nastoupil do něj s antibiotiky.

Od té doby vylepšil svou bilanci o dvě výhry a podařilo se mu získat pás organizace LFL v polotěžké váze. Pozvánka do Contender Series ho tedy neminula ani letos. 

Původně měl o smlouvu zabojovat s neporaženým Dagestáncem Daniyalbekovem, toho ale na poslední chvíli nahradil Taiga Iwasaki (9-1), tedy rozhodně schůdnější varianta. Souboj se odehrál ve váze do 84 kg a Belgaroui měl obrovskou výškovou převahu a platil za jednoho z největších favoritů celé letošní série. 

Jeho výkon byl ale celkem vlažný a dojem kazily i četné šťouchance do oka soupeře. Za ty mu byl ve druhém kole dokonce stržen bod. Možná i to ho vyhecovalo, aby v poslední rundě přitlačil na pilu. Finální sekvence začala pěkným naskočeným kolenem a pokračoval baráží úderů, dokud Japonec nepadl.

Šéf UFC ale nadšený nebyl. „Byl favoritem 11:1 proti chlapovi, který vzal zápas na poslední chvíli. Má 196 centimetrů ve střední váze a místo toho, aby použil ruce na to, aby si ho udržel od těla a ukončil ho, tak ho pětkrát nebo šestkrát šťouchnul do oka. To je jedno, kolikrát to bylo, dneska večer na mě dojem neudělal. Nemám zájem,“ prohlásil.

Je jasné, že kdyby Belgaroui podobné ukončení získal v prvním kole, vyzdvihoval by ho White do nebes. Třeba ale dostane v budoucnu šanci, pokud se někdo zraní a UFC bude hledat náhradníka na poslední chvíli. Kdo ví, třeba odpadne soupeř Artemu Vakhitovi, který v minulosti kraloval polotěžké váze GLORY a Pereiru dokázal také porazit.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články