UFC 239 Prelims - čínský talent Yadong bodoval hromovým KO

UFC 239 Prelims - čínský talent Yadong bodoval hromovým KO Yadong Song | zdroj: Profimedia

Už prelims část UFC 239 byla nadupaná a rozhodně nezklamala.

Julia AvilaPannie Kianzad

Solidní zápas pro zahájení karty. Obě bantamové fighterky se snažily, Kianzad ukazovala, že si rozhodně nezaslouží takový rozdíl v sázkových kurzech. Rozdíl byl nakonec v atletické kvalitě a boji na zemi. Avila dokázala v každém kole zasadit silnější rány v postoji. Jednou poslala vrávorající Kianzad do pletiva a podruhé ji srazila zásahem do spánku. V třetím kole si tak Avila došla pro vítězství, když na zemi díky dobrému jiu-jitsu udržela stále vyčerpanější soupeřku. Zápas ale byl v prvních dvou kolech těsnější, než by se z konečného výsledku 30-27 mohlo zdát.

Ismail NaurdievChance Rencountre

Půlku prvního kola to vypadalo, že mladičký Rakušan Naurdiev si připíše další cenný skalp na své cestě za slávou. Výjimečně dominantní v postoji, Naurdiev Američana Rencountera rozebíral na kusy. Pak se ale Rencounterovi podařil takedown a začal mladíčka z Rakouska vyčerpávat. Skvělý grappling a neustálá záplava malých, ale únavných úderů nechala za prvním kolem otazník, kdo jej vyhrál. V druhém kole Rencountre sundal Naurdieva v prvních vteřinách a celé kolo pod sebou Naurdieva deptal. Do třetího nastupoval Naurdiev vyčerpaný, ale podařilo se mu naskočené koleno a dva čisté zásahy na bradu. Jenže Rencountre jej v půlce kola opět dostal na zem a došel si pro překvapivé (alespoň pro sázkaře), ale zcela zasloužené vítězství na body. Naurdieovi je ale teprve 22 a bylo vidět, že ve welteru může pořád mít skvělou budoucnost, protože jeho technika v postoji je skvělá.

Edmen ShahbazyanJack Marshman

Neskutečně rychlá práce a potvrzení toho, proč byl Shahbazyan takovým favoritem. Velšan Marshman neměl ani čas dostat se do zápasu. Američan jej zasypal údery, rychle sundal na zem, vyprázdnil do něj kanonádu úderů, které ještě Marshman zčásti srazil stranou, ale pak udělal chybu při snaze zvednout se. Jedenadvacetiletý bojovník jej okamžitě obmotal, skočil na záda a nasadil gilotinu. Marshman marný boj vzdal a odklepal v čase 1:17 prvního kola.

Alejandro PerezYadong Song

Rána z pekel. Chvíli to vypadalo, že Perez bude jedenadvacetiletému exportu z Číny větším soupeřem, než naznačovaly kurzy. Mexičan je totiž odolný, silný a v oktagonu vypadal skvěle. Pak ovšem přišel v 2:04 brutální counter od Sadonga a Perez šel k zemi. Už ve chvíli, kdy padal, byl v bezvědomí a Sadong mohl slavit další vítězství. Aktuálně vypadá jako největší naděje čínského MMA v mužské kategorii, pokud nepočítáte Ji Linglianga, který potřebuje být víc aktivní. Song Yadong je ale opravdu hvězda „ve výrobě“ a určitě bude stát za to sledovat jeho kariéru.

Claudia GadelhaRanda Markos

 Velmi nepodařený (čtěte – nudný) zápas. Bývalá vyzývatelka Claudia Gadelha se měla pod novým trenérem Markem Henrym dostat zpět na výsluní a nebo Randa Markos dál stoupat žebříčkem. Všechna tři kola ale připomínala spíše soutěž v zírání. Gadelhe vycházely občasné 1-2 kombinace, Markos čekala na countery. Zas a znovu. Skoro žádné kopy či takedowny… Nakonec za zvuků pískání publika vyhrála na body Gadelha. Ta prohlásila, že chápe, že to nebylo nejlepší vystoupení, ale snaží se tréninkem stát z rváčky technickou bojovnicí. Zjevně ano, ale tohle vítězství jí moc kladných bodů nezískalo.

Marlon VeraNohelin Hernandez

„Chito“ Vera začal jako naprostý favorit, kterým ostatně byl. Hernandez vzal zápas na poslední chvíli a šlo pro něj o krutý křes ohněm. Po oťukávání jej Vera dostal na zem, držel v body trianglu, ale pak proti Hernandezovi udělal chybu při přechodu z armbaru do armcrusheru, dostal se pod něj a nováček jej zasypal tolika ranami, že si asi získal kolo pro sebe. V druhém se zdálo, že nás čeká pořádné překvapení. Hernandez v postoji vedl, pak strhnul Veru na zem a následně udělal chybu. Nechal Veru vstát, ten zaútočil, kolenem poslal debutanta na zem, skočil mu na záda a zamknul gilotinu. Hernandez musel odklepat a Chito si připsal „povinné“ vítězství.

Gilbert MelendezArnold Allen

Smutný večer pro fanoušky legendy tohoto sportu Gilberta Melendeze. Ten se vrátil po delší pauze a sérii porážek a čelil mladému, dravému Angličanovi Allenovi. První polovina prvního kola vypadala, že Melendez se vrátí k výkonům, které z něj udělaly dvojnásobného šampiona jiných organizací a agresivitou Allena zatlačil. Jenže pak začal zápas přebírat Allen a Melendeze postupně doslova rozebíral. Především zásahy na tělo Gilberta vyčerpávaly a v druhém kole už působil odevzdaně. Poslední zbytky odporu předvedl na konci třetího kola, ale to už bylo pozdě. Allen vítězí jasně 30-27.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články