UFC podepsalo smlouvu s bratrem neporaženého šampiona

UFC podepsalo smlouvu s bratrem neporaženého šampiona Aleksandre a Ilia Topuriovi | zdroj: FOTO: Topuria

Starší bratr šampiona UFC Iliji Topurii, Aleksandre, podepsal smlouvu s UFC a chystá se na svůj debut v bantamové váze.

Od letošního února pérové váze UFC (65,7 kg) kraluje Ilia Topuria, který z trůnu sesadil fenomenálního Australana Alexandera Volkanovskiho a nyní se chystá na neméně nebezpečného Maxe Hollowaye. K oktagonu „El Matadora“ nejspíš jako obvykle doprovodí jeho o rok starší bratr Aleksandre. Už brzy se ale role obrátí.

„Ahoj všichni! Jak mnozí z vás vědí, mým cílem a osobní výzvou po mnoho let bylo vidět svého bratra vyhrát titul šampiona, postavil jsem se do pozice jeho trenéra a díky Bohu byl tento cíl splněn. Jsem hrdý a vděčný za bratrův výkon, teď je čas pás obhájit a já budu samozřejmě u toho,“ rozepsal se Topuria starší na Instagramu. 

„Stejně tak v mé mysli a srdci nikdy nevyprchala touha bojovat v první linii, proto jsem to nikdy nepřestal dělat, ale tentokrát to bude v největší lize na světě. Chci vás informovat, že jsem oficiálně podepsal smlouvu s Ultimate Fighting Championship.“

Aleksandre, přezdívaný „El Conquistador“, započal svou profi kariéru v roce 2015 na stejném galavečeru jako Ilia. I další zářez pak bratři přidali bok po boku. O dvacet dní později ale starší z rodu schytal technické KO a následovala více než 6letá pauza. Na konci roku 2021 se ale vrátil a všechny 3 soupeře zatím vyřídil v prvních kolech. Za normálních okolností by si zřejmě smlouvu musel vybojovat přes Dana White’s Contender Series, díky zvučnému jménu ale tuhle fázi rovnou přeskočí a uvidíme, zda se mu povede proklestit si cestu na vrchol bantamové divize podobně impresivním způsobem, jako se to podařilo Iliovi o váhu výš.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články