Ukrajinský outsider nadchl rychlou demolicí šéfa UFC a dostal smlouvu

Ukrajinský outsider nadchl rychlou demolicí šéfa UFC a dostal smlouvu Šéf UFC Dana White | zdroj: Profimedia

Další epizoda letošní série populární show Dana White's Contender Series je za námi a UFC má 5 nových bojovníků. Největší dojem udělal jednoznačně ukrajinský bojovník Danylo Voievodkin.

24letý Danylo Voievodkin nastupoval do klece s bilancí 6-0, všechny dosavadní soupeře navíc zničil velmi rychle. Jejich kvalita byla ale dost pochybná.

To jeho nynější oponent, o dva roky starší Američan Bailey Schoenfelder, na tom byl o jednu výhru hůř, ale jelikož čelil těžším výzvám, favorizovaly ho sázkové kanceláře 8:1. Přestože s bojovými sporty narozdíl od ukrajinského fightera začal relativně nedávno, během covidové éry na ně přesedlal z amerického fotbalu.

Ale jakmile se dveře oktagonu zavřou a zazní gong, kurzy neznamenají zhola nic. Voievodkin byl od začátku aktivnější, i když se nijak nehnal dopředu a pouze Američana okopával, kořeny v kyokushin karate očividně nezapře. Po minutě ale přitlačil na pilu a po chvíli poslal Baileyho k zemi. Tam mu pohotově chytil krk a z jeho sevření už nebylo úniku. Celé to trvalo jen minutu a 13 vteřin.

„Miluju, když chlapi poráží bookmakery. Ti totiž neurčují, kolik má kdo srdce, odhodlání, jak moc to kdo chce. To děláte vy a tys přesně to dneska udělal, příteli. Vítej v UFC,“ pogratuloval Danylovi White.

„Kdybych byl Američan a ne Ukrajinec, tak bych byl favoritem já. Bookmakeři se dívají jen na profi, ale já mám na kontě spoustu zápasů,“ reagoval o chvíli později Voievodkin, který sbíral zkušenosti napříč různými bojovými sporty. Své zatím nejcennější vítězství věnoval kamarádovi Romanu Holovatjukovi, někdejšímu mistrovi světa v kickboxu, který před pár dny padl při obraně své vlasti.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články