Usman větří šanci a odhalil cestu, jak se dostat k novému šampionovi

Usman větří šanci a odhalil cestu, jak se dostat k novému šampionovi Kamaru Usman vs. Leon Edwards | zdroj: Profimedia

O nového šampiona se hlásí zájemci. Dostane šanci bývalý neohrožený král welterové divize?

Pro Leona Edwardse to měla být jen další obhajoba do počtu, Belal Muhammad ale nastoupil skvěle připravený a po 25 minutách boje se radoval z vítězství na body. Spousta fanoušků sice mluví o tom, že vedení UFC musí být z nového šampiona divize do 77 kg nešťastné, promotéři ale většinou přemýšlejí jinak. Situace je teď z pohledu vymýšlení zápasů dost zajímavá.

Svou šanci okamžitě vycítil třeba Colby Covington, ten si ale pravděpodobně bude muset nechat zajít chuť, jelikož minule proti Edwardsovi totálně vyhořel. To bývalý šampion Kamaru Usman je reálnější varianta. „Dejte mi dost času na přípravu a na konci roku nebo na začátku toho příštího si vezmu pás zpátky,“ prohlásil on sám a dodal, že s Edwardsem sice prohrál, v prvním zápase ale 24 minut vyhrával, což podle něj lidi zapomínají.

„Kvůli té prohře si teď UFC jako společnost řekne, že chtějí, aby Usman v nějakém zápase fanouškům ukázal, že je zpátky a zaslouží si šanci získat titul zpátky. Abychom to udělali, dáme mu někoho ze špičky divize. Mohl by to být Shavkat Rakhmonov nebo Jack Della Maddalena.“

Stejný plán má ale jistě i Leon Edwards, který podle šéfa UFC s největší pravděpodobností nedostane okamžitou odvetu. Sesazený šampion už vzkázal, že se pomstí. Usman by však pro svého rivala raději viděl jinou cestu. „Vím, že mluvil o tom, že by šel o váhu výš. Je to chlap, kterého si ve střední váze umím představit. Rád bych ho tam viděl, jestli dokáže nabrat, protože jeho styl je… Není tam zkrátka moc bojovníků, kteří grapplují tak jako já nebo Belal.“

Objektivně vzato to teď ale u Edwardse nedává smysl a budeme tak spíš sledovat souboj o to, kdo o sobě dá rázněji vědět a uzurpuje si právo o titul opět zabojovat. Je ale celkem pravděpodobné, že je předběhne Shavkat Rakhmonov, jehož cesta je v UFC zatím hodně impresivní.

Zdroje:  Pound 4 Pound with Kamaru & Henry

Nejnovější články