V kleci porazil i Pereiru, nastoupit v Contender Series se ale bál?

V kleci porazil i Pereiru, nastoupit v Contender Series se ale bál? Alex Pereira | zdroj: Foto: Profimedia

Není tajemstvím, že Alex Pereira vděčí za raketový start kariéry v MMA z velké části dvěma výhrám nad Israelem Adesanyou, které kdysi vybojoval v kickboxu. A UFC teď naopak hodilo laso dvěma bojovníkům, kteří v minulosti na Poatana vyzráli. První z nich prohrál ještě před bojem.

V dnešní epizodě pořadu Dana White’s Contender Series, jehož prostřednictvím šéf UFC nabírá nové tváře do své organizace, se měl objevit také Brazilec Quemuel Ottoni, který byl vůbec prvním, kdo s Pereirou změřil síly v MMA zápase. Ve fyzicky vyčeprávající bitvě se mu nakonec ve třetím kole povedlo Alexe dostat na zem a tam ho donutit odklepat. A dařilo se mu i nadále, celkově nasbíral v průběhu let 12 vítězství a pouze třikrát narazil na přemožitele.

V DWCS se měl utkat s neporaženým Američanem Kodym Steelem (6-0), který je specialistou na boj na zemi. Jenže na souboj nakonec nedošlo, Ottoni se totiž v šatně rozhodl, že nenastoupí.

„Pochopila jsem, že Ottoni nejprve odstoupil, pak měl debatu s matchmakerem Seanem Shelbym, znovu si zatejpoval ruce, a poté oficiálně odstoupil,“ přiblížila situaci moderátorka Laura Sanko a požádala o reakci šéfa UFC.

„O tomhle tahle show je. Občas se ani nemusíš dostat do klece, aby sis uvědomil – Tohle není pro mě, nedokážu zvládnout ten tlak, nechci to dělat,“ okomentoval ztrátu White a vyzdvihl bojovou kvalitu Brazilcova soupeře. Právě ta podle Dany částečně zapříčinila to, že Ottoni na poslední chvíli vycouval. Dodal také, že Steele dostane zaplaceno včetně bonusu za vítězství a šanci zabojovat o smlouvu dostane v některé z příštích epizod.

Ottoni své rozhodnutí zatím nijak neokomentoval, když se ale podíváme do statistik na portálu Tapology, je vidět, že se tam až příliš často objevují zrušené zápasy. Loni například odstoupil ze souboje s Jozefem Wittnerem na PFL. Poslední Brazilcův absolvovaný fight se navíc datuje až do roku 2022, takže je možné, že má z nějakého důvodu nalomenou psychiku. Je jasné, že s takovým přístupem druhou šanci od UFC určitě nedostane a největším úspěchem jeho kariéry zůstane dávné vítězství nad Poatanem.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články