Valentina Shevchenko nechce nechávat výsledek třetího zápasu s Alexou Grasso na rozhodčích: Musím ji ukončit!

Valentina Shevchenko nechce nechávat výsledek třetího zápasu s Alexou Grasso na rozhodčích: Musím ji ukončit! Valentina Shevchenko vs. Alexa Grasso | zdroj: Profimedia

Valentina Shevchenko nemá v plánu nechat výsledek třetího souboje s Alexou Grasso v rukou rozhodčích. Titulový zápas, který proběhne už tento víkend na galavečeru Noche UFC 306 v Las Vegas, bude završením historické trilogie. A Shevchenko se tentokrát soustředí na jediný cíl – ukončit zápas před časem a nedovolit, aby o výsledku rozhodovaly bodové karty. 

Předchozí dva souboje mezi bojovnicemi přinesly výhru Grasso a remízu. Na UFC 285 Shevchenko prohrála a titul šampionky ženské muší váhy předala Mexičance. Tento moment byl přelomový, protože Grasso se stala první Mexičankou, která kdy vyhrála titul UFC. 

V následné odvetě pak zápas skončil remízou, což Shevchenko dodnes považuje za nespravedlivé, zejména kvůli spornému skóre rozhodčího Mikea Bella v pátém kole, který jej bodoval 10-8 pro Grasso. Tento verdikt pak na jeho kartě vedl k remíze 47-47. 

Shevchenko se tedy v závěrečném díle zápasové trilogie pochopitelně nechce spoléhat na sudí. Na předturnajové tiskové konferenci před otevřeně prohlásila: „Hlavní je zápas ukončit před časem. To je jediná věc, kterou mám v hlavě.“ 

Galavečer Noche UFC 306, tematicky laděný k mexickému Dni nezávislosti, je skvělou příležitostí pro Grasso, aby se předvedla před “téměř” domácím publikem. Dá se očekávat, že fanoušci budou na straně šampionky, ale Shevchenko, která bojovala po celém světě, ví, jak se s nepřízní diváků vyrovnat. 

Vzpomíná si na své zkušenosti z mistrovství světa v Muaythai, kde čelila nejen soupeřkám, ale také zaujaté rozhodčí. „Bojovala jsem ve finále proti Thajce a rozhodčí dělala vše, aby mě zastavila – brala mi body, zakazovala mi povolené techniky. Přesto jsem vyhrála, a když mi zvedla ruku, řekla: ‘Máš velké štěstí’. Protože se jí nepodařilo to, o co se pokoušela.” 

Valentina se na sobotní zápas připravovala především na tréninkovém kempu v El Pasu a snažila se o to, aby byla nejlepší verzí sama sebe. “Soustředila jsem se na výkon a na to, abych se připravila jak nejlépe mohu. Měla jsem úžasný tréninkový kemp. Posouvala jsem všechny své možné i nemožné limity. A jsem připravena.” 

Fanoušci MMA budou moci tento napínavý souboj sledovat již tento víkend. Galavečer Noche UFC 306 odstartuje v noci ze soboty na neděli v 1:30 našeho času. Hlavní karta, včetně třetího souboje Grasso vs. Shevchenko, začne ve 4:00 a slibuje ohromující podívanou. 

Sean O’Malley vs. Merab Dvalishvili

Alexa Grasso vs. Valentina Shevchenko

Brian Ortega vs. Diego Lopes

Esteban Ribovics vs. Daniel Zellhuber

Ode Osbourne vs. Ronaldo Rodriguez

Irene Aldana vs. Norma Dumont

Ignacio Bahamondes vs. Manuel Torres

Yazmin Jauregui vs. Ketlen Souza

Joshua Van vs. Edgar Chairez

Raul Rosas Jr. vs. Aoriqileng 

Autor: Nikola Andreev

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články