Válka slov mezi šampiony pokračuje, Jones se sprostě opřel do Aspinalla, ten pohotově zareagoval

Válka slov mezi šampiony pokračuje, Jones se sprostě opřel do Aspinalla, ten pohotově zareagoval Jon Jones a Tom Aspinall | zdroj: Profimedia

Šampiona těžké váhy Jona Jonese přestává bavit, jak do něj jeho "zástupce" Tom Aspinall neustále rýpe a ostře se do něj na sociálních sítích opřel.

Nejtěžší váhová divize UFC je teď v zajímavém stavu, kdy má v podstatě dva šampiony. Tím oficiálním je Jon Jones, legenda a podle mnohých ten nejlepší MMA zápasník na světě. Jenže ten naposledy zápasil loni v dubnu, a tak byl do hry vložen prozatímní titul, který získal a už i obhájil Tom Aspinall. Dávalo by tedy smysl, aby se oba pánové co nejdříve poměřili spolu a zjistili, kdo je lepší. Jenže první jmenovaný trvá na tom, že se raději utká se Stipem Miocicem, který je už pravděpodobně dávno za zenitem. A co víc, Jones si pohrává s myšlenkou, že pak odejde do důchodu.

A tak není divu, že se Aspinall snaží svůj souboj s Jonesem promovat. Z Američana si utahuje na sociálních sítích, mluví o něm v každém rozhovoru a poukazuje na paradoxnost celé situace. Když dostal otázku, kdo je podle něj šampionem ve vyhýbání se zápasům, neváhal: „Tak to musí být Jon, vždyť bude bojovat s tím starým pánem Stipem.“

Když se útržek z interview na sociálních sítích dostal k Jonesovi, neudržel nervy na uzdě. „Tenhle chlap si každý týden doslova bere do pusy mé velké černé p**o. Jsem polichocen,“ napsal v peprném komentáři pod videem. „Naprosto mu garantuju, že nikdy nevyhraje víc titulů než já. A to je to, na čem nakonec opravdu záleží.“ 

„Má pravdu, vyhrál o tolik víc titulů než já… Když užíval doping,“ odepsal Tom. 

Stín na Jonesovy sportovní úspěchy skutečně vrhá fakt, že měl v roce 2016 pozitivní test na zakázané látky Clomifen a Letrozol, za což vyfasoval roční stopku. Tím to ale neskončilo, po návratu u něj vyšel pozitivní pro změnu Turinabol, což původně vyústilo v další suspendaci, anulování výhry nad Danielem Cormierem a ztrátu titulu.

Je bez debat, že je Jones fenomenální bojovník, na kterého v oktagonu nikdy nikdo nevyzrál (jedinou prohru má kvůli kontroverzní diskvalifikaci za úder loktem zeshora dolů, který byl tehdy zakázán). Stal se nejmladším šampionem v dějinách UFC a titul vybojoval v průběhu let celkem 15krát, navíc ve dvou váhových kategoriích. Za zmínku ale stojí, že v zápase s Reyesem proti němu stáli všichni svatí (čti rozhodčí) a Ciryl Gane byl pro něj v těžké váze relativně typově vhodný soupeř.

Na druhé straně Aspinall má sice na kontě pouze jednu obhajobu (navíc oficiálně prozatímního pásu), ale kosí jednoho soupeře za druhým a nebojí se riskovat, čímž si na svoji stranu získává čím dál tím víc fanoušků. Byla by velká škoda, kdyby se Jones souboji s ním vyhnul a raději pověsil rukavice na hřebík. Moudřejší ale budeme poté, co absolvuje fight s Miocicem, který by se měl odehrát na konci letošního roku. A oficiálním náhradníkem pro něj nejspíš bude právě Aspinall.

Zdroje:  Sportbible.com

Nejnovější články