Volkanovski upozorňuje na mezeru v Islamově stylu a tipuje výsledek jeho souboje s Poirierem

Volkanovski upozorňuje na mezeru v Islamově stylu a tipuje výsledek jeho souboje s Poirierem Volkanovski ukázal v zápase s Makhachevem skvělou obranu proti takedownům | zdroj: Profimedia

Zkušený bojovník Alexander Volkanovski zanalyzoval očekávanou bitvu o titul lehké váhy a odhalil, koho favorizuje.

Už za pár dní nás čeká turnaj UFC 302, jemuž vévodí bitva o titul lehké váhy, šampion Islam Makhachev bude pás bránit před Dustinem Poirierem. Pro Američana je to třetí a nejspíš také poslední šance se opasku zmocnit, bude ale nastupovat jako výrazný outsider.

Jak to vidí bývalý šampion pérové váhy Alexander Volkanovski, který s Makhachevem dvakrát poměřil síly?

"Islam bude až příliš dobrý, je to typ bojovníka, který to hraje až moc na jistotu, aby udělal nějaké chyby a něco tam proti někomu jako je Poirier chytil. Islam je těžký soupeř pro každého, nevidím, že by ho někdo porazil, pokud ho něčím netrefí. Je to stejné jako se mnou v mojí divizi, vždycky jsem říkal, že mě někdo může porazit jen tak, že mě něčím dobře trefí."

Tomu by ale mohla nahrávat jedna tendence, kterou Alex u Makhacheva vypozoroval – na agresivní útok reaguje tím, že se vykloní do strany a naváže pokusem o strh. A to by se mu podle Volka mohlo v zápase s Poirierem vymstít, jelikož proti sobě půjdou dva leváci, takže se mu bude předklánět rovnou do rány. A tenhle zažitý zvyk nebude snadné odstranit, jelikož praváků je mezi bojovníky mnohem větší poměr, a tak s nimi má Islam odtrénováno a odzápaseno o dost víc času. 

Podle Alexe si to ale Makhachev a jeho tým nejspíš dobře uvědomují a budou mít v zásobě jiné techniky, jak přenést boj na zem. "Myslím, že jakmile Dustina chytí, tak ten bude v problémech. Jasně, možná tam zahrozí gilotinou, ale zamyslete se nad tím, kolikrát Islama zkoušel někdo utáhnout na gilotinu. Garantuju vám, že obranu v přípravě trénoval hodiny." Volkova predikce je tedy jasná: "Myslím, že to Islam ukončí na submisi."

Zda se jeho věštba naplní, se dozvíme již v neděli ráno, turnaj UFC 302 startuje o půlnoci, hlavní část poté od 4:00 našeho času. Startovka vypadá následovně:

 

Islam Makhachev vs. Dustin Poirier

Sean Strickland vs. Paulo Costa

Kevin Holland vs. Michal Oleksiejczuk

Jailton Almeida vs. Alexandr Romanov

Randy Brown vs. Elizeu Zaleski

Prelims:

Cesar Almeida vs. Roman Kopylov

Grant Dawson vs. Joe Solecki

Phil Rowe vs. Jake Matthews

Niko Price vs. Alex Morono

Early prelims:

Mickey Gall vs. Bassil Hafez

Ailin Perez vs. Joselyne Edwards

Mitch Raposo vs. Andre Lima

Zdroje:  Alexander Volkanovski – Youtube

Nejnovější články