Vymlátil ze mě duši, řekl australský těžkotonážník Tuivasa o sparringu s Pereirou

Vymlátil ze mě duši, řekl australský těžkotonážník Tuivasa o sparringu s Pereirou Tai Tuivasa vs. Marcin Tybura | zdroj: Profimedia

Sparring s Alexem Pereirou není žádný med, obzvlášť, když si s ním jdete "ťuknout" po delším období odpočinku.

Šampion polotěžké váhy Alex Pereira trénuje prakticky neustále, i když třeba kvůli mediálním povinnostem musí cestovat na druhou stranu světa. Během turné v Austrálii využil příležitosti a zaspároval si, s kým se dalo. I díky tomu pak neměl žádný problém kývnout na poslední chvíli na odvetu s Procházkou, aby společně zachránili turnaj UFC 303, z něhož kvůli zranění odpadl hlavní tahák v podobě Conora McGregora.

Jedním ze „šťastlivců“, kteří si s Pereirou mohli zaspárovat, byl i známý těžkotonážník Tai Tuivasa. V Alexově vlogu se z pochopitelných důvodů objevila jenom malá část společného tréninku, jelikož Australan už věděl, že jej brzy čeká zápas, a tak nejspíš nesvolil, aby se záznam zveřejnil v plné délce.

Ve vlogu Tai Poatana chválil a kroutil hlavou nad tím, jak může z blízké vzdálenosti generovat tolik síly do úderů. Nyní na tiskovce před turnajem UFC 305, kde se utká s Rozenstruikem, na zkušenost zavzpomínal.

„Byl to první den mého tréninku, došel mi dech a on ze mě vymlátil duši. Byl to dobrý budíček, abych se vrátil zpátky k trénování. Myslím, že jsem do Dubaje odletěl tak dva dny poté. Říkal jsem si sakra, měl bych radši začít makat,“ přiznal a dodal, že je přitom zvyklý v těžké váze dostávat tvrdé údery.  

A proč vlastně létá trénovat do zahraničí a nepřipravuje se raději doma? „Dubaj je pro mě fakt dobré místo, odletím tam a naladím se na tu správnou vlnu. Starám se tam jen o jednu věc a tou je zápas. Když jsem doma, tak tu mám kamarády, rodinu, několik byznysů, takže je moje pozornost všude možně a nesoustředím se na fight. A jsem normální týpek, takže když je někde nějaká párty nebo oslava narozenin, tak jsem tam většinou první. Takže být pryč a obětovat tyhle věci je pro mě lepší. Rád jsem mimo komfort, když jsem totiž v pohodlí, tak snadno sejdu z cesty.“

Pokud se „Bam Bamovi“ podaří v neděli zvítězit, nejspíš si pár týdnů abstinence bohatě vynahradí a oslava bude nejspíš pořádně divoká, naposledy totiž vyhrál v únoru 2022, pak přišly 4 porážky v řadě, což je v UFC na pováženou. Tuivasa si ale tlak nepřipouští – „Už jsem v podobné situaci byl, navíc pocházím ze západního Sydney, my jsme zvyklí překonávat překážky.“ Ta nynější má jméno Jairzinho Rozenstruik. Surinamský „Bigi Boy“ v posledních letech celkem pravidelně střídá vítězství s porážkami. Podle této logiky by měl v Austrálii prohrát, jak se ale říká – v těžké váze stačí jednou dobře trefit. Kdo se trefí tentokrát?

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články