Za potřesení rukou Trumpovi obří pokuta. Jihoafrický zápasník prozradil, kolik ho stála pozápasová děkovačka

Za potřesení rukou Trumpovi obří pokuta. Jihoafrický zápasník prozradil, kolik ho stála pozápasová děkovačka Bude Dricus du Plessis novou hvězdou UFC? | zdroj: Profimedia

V červenci měl Dricus du Plessis důvod k radosti, na UFC 290 totiž vyřídil Roberta Whittakera, za což dostal prémii 50 tisíc dolarů a měl být dalším mužem, který zkusí sesadit tehdejšího šampiona Israele Adesanyu. Mohlo ho mrzet snad jen to, že za oslavu vítězství vyfasoval pokutu.

"Před zápasem nám řekli, že jestli přeskočíme ven, dostaneme pokutu 10 tisíc dolarů (v přepočtu nyní zhruba 225 tisíc korun). Říkal jsem si – nechápu, proč pořád řešíte, že přeskočím klec, když jsem to nikdy předtím neudělal. Byla to doslova poslední instrukce, kterou jsem dostal před nástupem do oktagonu. Říkal jsem jim, ať už s tím dají pokoj," zavzpomínal v pořadu Fight in Sight.

Proč to tedy následně udělal? "Po zápase jsem se podíval do strany a stál tam Trump a tleskal mi. Řekl jsem si: Tohle je až moc skvělý okamžik, abych si ho nechal ujít. Přelezl jsem pletivo a pozdravil ho. Byl to prezident Spojených států, musel jsem ho pozdravit," vysvětlil s úsměvem.

O zápas s Adesanyou sice Dricus následně přišel, jelikož odmítl kvůli zranění nastoupit, titulové šance se ale nakonec dočká, už 20. ledna totiž vyzve "Stylebenderova" přemožitele Seana Stricklanda. Toho se mu nedávno podařilo naštvat na tiskovce, když prohlásil, že výprask, který mu kdysi dával otec, není nic proti tomu, co mu v kleci udělá on. Skončilo to o pár dní později rvačkou v hledišti turnaje UFC 296. Přesto Jihoafričan necítí vůči svému nadcházejícímu soupeři nenávist.

"Mám k němu šílený respekt jako k bojovníkovi i jako k člověku. Vždycky to byl přímý chlap. Dokonce i fakt, že se mnou chtěl bojovat v hledišti, to totiž znamenalo, že je chlap. Já jen říkám, že když chceš rozdávat rány, musíš být taky připraven je přijímat," prohlásil na adresu Stricklanda. "Myslím, že je zvyklý být šikanátorem, ale není zvyklý být šikanovaný. Ale nemusím se v tom patlat, už jsem zápas s ním vyhrál, vyhrál jsem tu tiskovku. Jo, brečel v tom podcastu. Hádám, že to bylo hrozné a jak už jsem řekl, žádné dítě si nezaslouží něčím takovým projít. Ale když chceš rány rozdávat, tak se je radši nauč přijímat."

Zdroje:  Fight in Sight

Nejnovější články