Žádný boj na zemi, fanoušci se mají na co těšit, vzkazuje příští soupeř Alexe Pereiry

Žádný boj na zemi, fanoušci se mají na co těšit, vzkazuje příští soupeř Alexe Pereiry Alex Pereira | zdroj: Profimedia

Khalil Rountree slibuje, že jeho titulový souboj s Alexem Pereirou bude parádní podívaná.

Byl to trochu šok, když UFC oznámilo, že příštím vyzyvatelem šampiona Alexe Pereiry bude v říjnu Khalil Rountree. Ten má sice aktuálně na kontě sérii 5 výher v řadě, z toho 4 TKO, ale nejzvučnějším jménem byl Anthony Smith. Navíc Američan naposledy bojoval v prosinci loňského roku, letos v létě musel ze zápasu s Jamahalem Hillem odstoupit kvůli pozitivnímu testu na zakázané látky (Prokázalo se, že šlo o kontaminované suplementy). Přesto je o to podivnější, že teď dostane šanci zabojovat o titul. 

„Bylo to asi největší překvapení v mém životě,“ nezapírá ani on sám. „Nevěděl jsem, že je to teď vůbec možnost. Vždycky jsem na to byl připravený a vždycky jsem to chtěl, ale chápu, že jsou tady nějaké žebříčky, které můžou někdy hrát velkou roli.

Jediným logickým vysvětlením je, že vedení organizace potřebovalo hlavní tahák pro říjnový turnaj v Salt Lake City a Pereirovo jméno už funguje samo o sobě nezávisle na tom, kdo proti němu nastoupí.

Kritikům Rountree vzkazuje, že nehledě na jejich názoru se zápas odehraje, což je v jeho očích to jediné, na čem záleží. Fanouškům nicméně slibuje atraktivní řežbu v postoji. „Během mé kariéry jsem nikdy nezkusil jediný takedown. Tohle v mých plánech není. Jdu tam udělat úžasný zápas,“ prozradil. „Myslím, že s mým a jeho stylem náš zápas nezklame.“

„Nebojím se ho, těším se. Když lidi mluví o tom, jaké kvality Alex má, tak cítím, že já mám ve svém arzenálu hodně podobné zbraně. Nehledím na to, co si o tom myslí ostatní, já se těším, jsem nahecovaný a nemůžu se dočkat, až udělám nejlepší zápas roku, tohle bude stoprocentně fight roku.“

Rountree vychází stylově z thajského boxu a sílu rozhodně má. V minulosti na sebe upozornil třeba tím, když v oktagonu sestřelil elitního kickboxera Gokhana Sakiho. Alex se už ale na souboje v malých rukavicích skvěle etabloval a v zápase bude obrovským favoritem. I na té nejvyšší úrovni v UFC už jsme viděli spoustu překvapení, kdy odepisovaný vyzyvatel sebral šampionovi titul, třeba když Sean Strickland porazil Israela Adesanyu. Zda se Khalilovi podaří něco podobného, se dozvíme 6. října na turnaji UFC 307 v Salt Lake City.

Zdroje:  The Schmo , Kevin Iole – Youtube

Nejnovější články