Zápas s Procházkou udělal na UFC dojem, proto mě postavili proti Ankalaevovi, míní Rakič

Zápas s Procházkou udělal na UFC dojem, proto mě postavili proti Ankalaevovi, míní Rakič Jiří Procházka vs. Aleksandar Rakić | zdroj: Profimedia

Dobrý výkon je někdy důležitější než výhra, uvědomuje si Aleksandar Rakič, který se v sobotu pobije s Magomedem Ankalaevem. Vítěz pak nejspíš vyzve šampiona.

Aleksandara Rakiče jsme v akci naposledy viděli v dubnu na jubilejním turnaji UFC 300, kde po dlouhém hecování konečně změřil síly s Jiřím Procházkou. V prvním kole si sice vedl dobře a na body jej vyhrál, český samuraj ho ale nakonec ve druhé pětiminutovce zlomil a zvítězil na TKO.

Po bitvě Aleksandar prozradil, že pár dní před ní musel nasadit antibiotika a dokonce skončil na kapačce kvůli infekci stafylokokem, což jeho výkon ovlivnilo. „Měl jsem hodně zápasů, ale nikdy jsem necítil to, co na UFC 300, kdy se mi tělo vyplo během jedné sekundy,“ vysvětlil.

Že ze zápasu kvůli špatnému zdravotnímu stavu neodstoupil, nelituje.„Není to vždy jen o tom, jestli vyhrajete, je to taky o výkonu, jaký předvedete. A já si myslím, že se můj výkon proti Procházkovi UFC očividně líbil, navíc věděli, že jsem nebyl stoprocentní. A tak mi teď dali šanci bojovat s dvojkou divize,“ vysvětlil s tím, že ho mile překvapilo, když nabídku na souboj s Ankalaevem dostal.

„Je to kromě mě asi nejkomplexnější bojovník v divizi. Čekám kompletní MMA zápas, že zkusí zabojovat v postoji, ale bude chtít i wrestlit a bojovat na zemi. Ale já si domácí úkol udělal, v posledních týdnech jsem prošel peklem a dělal vše pro to, abych měl odpověď na vše, co může použít. Je to levák, takže jsem měl jako sparring partnery i hodně dobré leváky. Na internetu si taky pořád hledám zápasy southpaw proti ortodoxním bojovníkům.“

Je velmi pravděpodobné, že v případě výhry by Rakič mohl být dalším, kdo vyzve šampiona Alexe Pereiru. On sám se tím však zatím odmítá zaobírat. „Bavit se o tom můžeme až po zápase. Ale věřím, že když předvedu skvělý výkon, tak to přijde samo.

Jak očekávaný duel s Ankalaevem dopadne se dozvíme už v sobotu večer. Hlavní část UFC 308 startuje v příjemných 20:00. Kompletní startovka vypadá takto:

Ilia Topuria vs. Max Holloway

Robert Whittaker vs. Khamzat Chimaev

Magomed Ankalaev vs. Aleksandar Rakic

Lerone Murphy vs. Dan Ige

Shara Magomedov vs. Armen Petrosyan

Prelims:

Geoff Neal vs. Rafael dos Anjos

Myktybek Orolbai vs. Mateusz Rebecki

Said Nurmagomedov vs. Daniel Santos

Abus Magomedov vs. Brunno Ferreira

Kennedy Nzechukwu vs. Chris Barnett

Farid Basharat vs. Victor Hugo

Rinat Fakhretdinov vs. Carlos Leal

Ismail Naurdiev vs. Bruno Silva

Ibo Aslan vs. Raffael Cerqueira

Zdroje:  mmajunkie.com , The Ariel Helwani show

Nejnovější články