Zázračný karatista Stephen Thompson schytal tvrdý knockout, jeho přemožitel teď míří na bývalého šampiona

Zázračný karatista Stephen Thompson schytal tvrdý knockout, jeho přemožitel teď míří na bývalého šampiona Joaquin Buckley vs. Stephen Thompson | zdroj: Profimedia

Na turnaji UFC 307 v Salt Lake City došlo k velice interesantnímu souboji ve welterové divizi. Joaquin Buckley v něm dosáhl největšího vítězství své kariéry, když ve třetím kole brutálně knockoutoval Stephena "Wonderboye" Thompsona, jednoho z nejlepších postojářů v UFC. 

Od začátku zápasu bylo zřejmé, že Buckley měl jasný plán – využívat svůj wrestling, klinčovat a pokoušet se přenášet souboj na zem. Wonderboy ale dokázal jeho pokusy ubránit. V postoji pak ukazoval, proč je považován za jednoho z nejlepších postojářů ve světě MMA, když předvedl několik rychlých a přesných kombinací, převážně z kontrů. Buckley se snažil zkracovat vzdálenost a co nejvíce klinčoval. 

Ve druhém kole se Wonderboy začal více spoléhat na svůj přesný a technický striking, zasahoval Buckleyho z dálky a bránil se pokusům o stržení na zem. Nicméně, Joaquinův neúnavný tlak a fyzická převaha mu umožnily několikrát dostat Thompsona do klinče, i když bez výrazného úspěchu. Wonderboy více trefoval a byl přesnější, ale Buckley působil zarputileji a vypadalo to, že je na tom s kondičkou lépe. 

Třetí kolo začalo náporem Buckleyho, který několikrát přesně trefil. Wonderboy po chvíli odpověděl direkty a snažil se také o kopy na hlavu. Jedním z nich se mu podařilo tvrdě zasáhnout, ale Buckley to ustál. V polovině kola, když Wonderboy couval směrem k pletivu, přišel rozhodující moment. Buckley ve snaze zkrátit vzdálenost přiskočil a trefil Thompsona brutálním pravým hákem, který ho okamžitě poslal k zemi. Následné rány už byly pouze formalitou a rozhodčí zápas ukončil. 

Toto vítězství je pro Joaquina Buckleyho už pátým v řadě a jen potvrzuje Američanovy ambice. Po zápase zmínil, že by si přál utkat se s bývalým šampionem Kamaruem Usmanem, což by pro něj znamenalo další významný krok v kariéře. Výkonem v souboji s Thompsonem ukázal, že může být hrozbou i pro ty nejlepší bojovníky ve welterové divizi.

Na druhé straně Stephen Thompson, který v UFC působí více než deset let, z posledních pěti zápasů dokázal vyhrát pouze jediný. Ve věku 41 let se tak nyní ocitá v obtížné situaci a nad jeho další kariérou visí velký otazník. Sám Buckley před soubojem žertoval, že jej pošle do organizace Karate Combat.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články