9 zápasů, 9 ukončení v prvním kole! Ani tentokrát se mladý Ukrajinec Gnidko v kleci dlouho nezdržel

9 zápasů, 9 ukončení v prvním kole! Ani tentokrát se mladý Ukrajinec Gnidko v kleci dlouho nezdržel Bogdan Gnidko zná v MMA zatím jen první kola. Všech 9 profi zápasů ukončil do 3 minut | zdroj: Foto: se svolením KSW

Souboj dvou notorických ukončovatelů na turnaji KSW 77 sliboval rychlou a brutální akci. A rozhodně v tomto bodě nezklamal.

Na turnaj KSW 77 se bude nejspíše vzpomínat jako na jednu z nejlepších akcí nejen tohoto roku a nejen v Polsku. Hlavní zápas Mameda s Pudzianem byl sice sportovně možná trochu za očekáváním, ale se skvělou atmosférou. Zato dvě předcházející bitvy o titul předvedly úžasnou podívanou, ať už to byla postojářská válka Chuzhigaeva s Erslanem nebo grapplerské velepředstavení Wikłacze s Przybyszem. Veselo bylo i níže na kartě, kde hned 7 z 8 fightů skončil ukončením. Zvláště jeden z nich byl ze statistického hlediska jedinečný.

Jde o souboj mladého Ukrajince Bogdana Gnidka s Rumunem Madalinem Pirvulescu. Jejich zápasnické rekordy před vstupem do klece byly málo vídané, dohromady 13 zápasů, 13 ukončení a ve všech případech to bylo v prvním kole. Ani jeden z nich nestrávil v kleci při jedné příležitosti déle než 3 minuty.

V polské organizaci se oba dva představili premiérově v tomto roce a oba byli velkými outsidery. Pirvulescu však navzdory předpokladu vypnul v říjnu domácí naději Adama Tomasika, jak jinak než v prvním kole a Bogdan Gnidko předvedl ještě oslnivější debut. Na varšavském turnaji KSW 73 proti němu stál velký favorit a další domácí prospekt, Damian Piwowarczyk. Polák rád začíná své zápasy kopem na lýtko, čehož si byl Bogdan moc dobře vědom a z kontru jej tvrdým capákem poslal do bezvědomí. To vše v rekordních pěti sekundách.

Ve svém vzájemném souboji pak tito dva střelci nezůstali v ničem za očekáváním. Po startu se v mžiku potkali ve středu klece a začali se zasypávat divokými údery, které ale tentokrát postrádaly potřebnou přesnost a tak se Ukrajinec pokusil o strh. Pirvulescu jej ale ubránil, sám Gnidka povalil a v zápalu akce se jej pokusil s rozběhem fotbalově kopnout. Po dalším pokusu o takedown se boj přenesl v klinči na pletivo, kde Bogdan kolenem nejspíše škrtl o soupeřův suspenzor. Po krátkém přerušení se ale pokračovalo, Ukrajinec krásným kopem na hlavu poslal svého protivníka na zem a rozhodčí Marc Goddard zápas okamžitě ukončil. To vše za pouhých 38 vteřin.

Teprve 21letý Bogdan Gnidko je tedy jméno vhodné k zapamatování. Profesionální kariéru totiž jen tak někdo nezačne 9 výhrami v prvním kole. Pokud bude pokračovat v podobných výkonech, může se zakrátko stát světovou hvězdou MMA.

Zdroje:  KSW MMA Twitter

Nejnovější články