Anthony Joshua po drtivé prohře prozradil, jestli bude pokračovat, svému přemožiteli vysmekl poklonu

Anthony Joshua po drtivé prohře prozradil, jestli bude pokračovat, svému přemožiteli vysmekl poklonu Anthony Joshua a Daniel Dubois | zdroj: Profimedia

Nebyl to jeho večer. Anthony Joshua sice do titulového duelu proti Danielu Duboisovi nastupoval jako velký favorit, ale podceňovaný šampion hned v úvodním kole ukázal, že se přišel do ringu rvát, nikoliv pinkat na body. AJ byl v závěru dokonce počítán, to pak zažil ještě dvakrát, než se v pátém kole po skvělém zásahu hnal do útoku, aby o pár vteřin později sám padl.

Někteří mají za to, že by měl Joshua po takhle tvrdém KO raději ukončit kariéru. „Své dny na slunci už měl. Dokázal velké věci, vyhrál světové tituly, obhájil je. Ale teď by se měl uctivě vypoklonkovat. Tak to prostě je, konec. Protože když dostane na bradu… O tom teď raději nebudeme mluvit,“ nechal se slyšet legendární Prince Naseem, který sám pověsil rukavice na hřebík už v 28 letech a to mezi profíky prohrál pouze jednou na body. Najdou se ale samozřejmě i tací, kteří s podobným názorem nesouhlasí. Třeba Conor McGregor má za to, že se Joshua stále může vrátit na vrchol.

Ačkoliv není žádným tajemstvím, že AJ prohry těžce nese a má občas problém kontrolovat emoce, tentokrát to bylo jinak. Po cestě do šatny se ochotně fotil s fanoušky a dokonce přišel i na tiskovou konferenci, kde působil zcela vyrovnaně. Otázky od novinářů nicméně nepřijímal, chtěl jen říct, co měl v tu chvíli na srdci.

„Vždy choď s hlavou nahoře. Využili jsme šance a pokusili se uspět, ale bohužel to nevyšlo. Hodili jsme si kostkou. Mám za sebou 13 titulových zápasů. Ne každý mi vyšel, ale všechny byly zábavné,“ připomněl nejprve, že ne každý den je posvícení.

A pak se dostal k otázce, nad kterou v tu chvíli přemýšleli snad všichni. „Nejspíš se ptáte, jestli ještě pořád chci dál boxovat? Samozřejmě, že chci. Utečeme, anebo budeme žít, abychom mohli bojovat jindy? Já jsem válečník.“

Pochválil také svého přemožitele. „Musím dát také kredit Danielovi. Smekám klobouk a říkám jemu i jeho týmu – dobrá práce. My jsme udělali pár chyb, ale na nejvyšší úrovni zaplatíte i za nepatrné nedostatky.“ 

Co s oběma boxery bude dál, to se zatím neví. Ve hře je samozřejmě odveta. Promotér Eddie Hearn ale mluvil o tom, že bude záviset i na výsledku odvety Usyka s Furym. Necháme se tedy překvapit, jak tahle očekávaná bitva rozdá karty.

Zdroje:  Sky Sports

Nejnovější články