Box bez rukavic zlákal další známé jméno, z důchodu se vrátí dávný Procházkův přemožitel

Box bez rukavic zlákal další známé jméno, z důchodu se vrátí dávný Procházkův přemožitel Jiří Procházka vs. Muhammed Lawal 2 | zdroj: FOTO: RIZIN FF

Poptávka po známých bojovnících je velká a na vidinu pořádné výplaty slyší i ti, co dávno ukončili kariéru.

Konec kariéry u bojovníků jen málokdy bývá definitivní. Někteří brzy zjistí, že jim zápasení chybí, jiní potřebují peníze, anebo je jen zláká vidina vysoké výplaty. Těžko říct, který případ je Muhammed „King Mo“ Lawal, ale po necelých pěti letech od posledního zápasu kývl na nabídku organizace Bare Knuckle FC, která pořádá souboje v boxu bez rukavic.

Je to celkem překvapení, neboť v roce 2019 končil kariéru po 4 tvrdých porážkách s odůvodněním, že jeho tělo je na tom hodně špatně a nemůže ani běhat, natož dělat explozivní pohyby. U sportu nicméně zůstal a etabloval se jako jeden z hlavních wrestlerských trenérů ve vyhlášeném American Top Teamu na Floridě.

V MMA absolvoval Lawal celkem 32 zápasů s bilancí 21 vítězství, 10 porážek a 1 remíza. Většina fanoušků u nás si ho bude pamatovat především díky dvěma zápasům s Jiřím Procházkou. Poprvé se potkali v roce 2015 ve finále pyramidy RIZINu a Američan zvítězil na KO. O tři roky později Procházka skóre srovnal. Když se pak King Mo o pár měsíců později vrátil, opět šel k zemi a rozhodl se raději skončit.

Už 13. září ale znovu vkročí do ringu. Soupeřem mu bude o dekádu mladší David Mundell, rovněž bývalý MMA zápasník, který před pár lety naplno přesedlal na box bez rukavic a zatím se mu tam výborně daří, prohrál totiž jediný z 9 zápasů a v naprosté většině případů své soky vyřídí před limitem. To pro Lawala nevypadá vůbec dobře.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený BKFC by Triller (@bareknucklefc)

Zdroje:  Bare Knuckle FC Twitter

Nejnovější články