Buakaw se vrátí na místo, kde se stal hvězdou. V prvním kole turnaje K-1 ho čeká favorit na celkové vítězství

Buakaw se vrátí na místo, kde se stal hvězdou. V prvním kole turnaje K-1 ho čeká favorit na celkové vítězství Buakaw Banchamek | zdroj: FOTO: Buakaw

Ani ve 42 letech Buakaw nezpomaluje, už za měsíc znovu zabojuje v turnaji K-1 MAX, který ho kdysi katapultoval mezi hvězdy bojových sportů.

Je to už neuvěřitelných 20 let, co se v kultovním turnaji K-1 MAX objevil do té doby nepříliš známý thajský bojovník Buakaw por Pramuk (nyní Buakaw Banchamek), který pak navíc ve finále vyřadil domácího oblíbence Masata Kobajašiho a stal se jedním z nejznámějších bojovníků té doby. Úspěch se mu pak podařilo zopakovat i v roce 2006 a nebýt nepřízně japonských rozhodčích, vyhrál by nejspíš vícekrát. 

Letos se Buakaw do "země vycházejícího slunce" vrátil a blýskl se parádním knockoutem. To zřejmě udělalo dojem i na promotéry K-1, kteří ho jako posledního dosadili do letošní 8členné pyramidy, která se odehraje už 7. července v Tokiu.

Tam jej v prvním kole čeká  26letý Číňan Ouyang Feng (38-3), aktuální šampion váhy do 70 kg a největší favorit na celkové vítězství. O jeho kvalitách svědčí i to, že se mu během rozdělování dvojic pro úvodní kolo raději všichni vyhnuli a zbyl tak na něj právě 42letý thajský veterán, který už má svá nejlepší léta za sebou, bez šance ale rozhodně není.

Dalšími bojovníky v pyramidě jsou Dengue Silva (Brazílie) Darryl Verdonk (Nizozemsko), Viktor Akimov (Rusko), Romano Bakboord (Surinam, Kacper Muszynski (Polsko) a Zhora Akopyan (Arménie). K-1 údajně usilovala také o některé elitní bojovníky z ONE Championship (kde se teď pohybuje kickboxerská elita váhy okolo 70 kg) to se ale bohužel nepovedlo. I tak ale díky účasti Buakawa ale dostane letošní turnaj K-1 MAX větší pozornost než předešlé ročníky. Vypadá to, že by kultovní japonská organizace ráda opět vystoupila ze stínu a více se prosadila i v zahraničí, to ale nebude v dnešní konkurenci jednoduché.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Banchamek Gym (@banchamek_gym)

Zdroje:  beyondkick

Nejnovější články