Darren Till si připsal debut v boxu. Po zvláštním ukončení zápasu vypukl chaos a hromadná bitka

Darren Till si připsal debut v boxu. Po zvláštním ukončení zápasu vypukl chaos a hromadná bitka Darren Till | zdroj: Profimedia

Souboj se odehrál na bizarním galavečeru boxu v Dubaji, na kterém se představil také známý rival Hasbully Abdu Rozik.

 

Darren Till má za sebou v posledních letech velmi podivuhodnou cestu. Poté co v roce 2018 porazil v domovském Liverpoolu na (lehce kontroverzní) bodové rozhodnutí Stephena Thompsona, nabídlo mu UFC titulový souboj s tehdejším welterovým šampionem Tyronem Woodleym. Sice se tehdy ozývaly hlasy, že jde o příliš unáhlený pokus o zdolání vrcholu, nešlo se tomu tehdy příliš divit. Darren byl neporaženým bojovníkem z marketingově atraktivní země s poměrně zajímavým stylem.

Jenže Till v tituláku nic nepředvedl a naplno se ukázala jeho největší slabina, boj na zemi. Woodley ho na konci druhého kola uškrtil a aniž by to v tu chvíli Darren tušil, začal tím jeho dlouhý kariérní pád. Z následujících 5 zápasů dokázal vyhrát pouze jednou, když porazil Kelvina Gasteluma 2:1 na body. Nepomohl přechod do vyšší váhovky a ani zvláštní spojení s Khamzatem Chimaevem. A i když Darren nečelil žádným nezdárkům (například současný král střední váhy Du Plessis nebo ten bývalý Robert Whittaker), na Angličanovi bylo vidět, že mu k úspěchu vždy něco chybí a po poslední porážce podle vlastních slov požádal UFC o uvolnění ze smlouvy, aby si mohl zkusit taky něco jiného, v čemž mu bylo vyhověno.

To něco jiného byla obvyklá touha MMA zápasníků, tedy zkusit si často mnohem výnosnější box. A povedlo se mu domluvit si skutečně velmi zajímavý fight s profesionálním boxerem Juliem Césarem Chávezem Jr., který se měl odehrát na turnaji s hlavním zápasem Jake Paul vs. Mike Perry. Till však z neznámých důvodů (spekuluje se o problémech s vízy) ze střetnutí vycouval a místo toho skočil po hodně zvláštní nabídce.

Ke svému debutu v boxu se tak postavil včera na akci Social Knockout 3 v Dubaji. O duchu celého galavečera pak svědčí fakt, že v hlavním předzápase se představili dva liliputáni Boyqobilov a Abdu Rozik. Druhý jmenovaný je známý tádžický influencer a zpěvák, který se na západě nejvíce proslavil svým rivalstvím s Hasbullou. Darren Till se ukázal právě před tímto fightem proti takřka neznámému bývalému MMA kolegovi Mohammadovi Mutiemu.

Duel, vypsaný na čtyři kola po dvou minutách, probíhal v první rundě zhruba tak, jak by člověk od dvou MMA fighterů čekal. V atypickém postoji s minimem využití přední ruky a spoléhání se na tvrdé capáky a háky. Oběma se pak podařilo jednou dobře trefit, k žádné větší škodě to ale nevedlo. Druhá část začala podobně, více se však oba protagonisté svazovali v klinči. A právě tam přišel v polovině kola od Tilla jeden úder do zátylku jeho soupeře. Rozhodčí fight přerušil, upozornil Darrena na nepovolenou techniku a vypadalo to, že se bude hned pokračovat. Aniž bychom tady chtěli někoho zbytečně kritizovat, úder rozhodně na obrazovkách nevypadal tvrdě, spíše naprostý opak. Mutie ale naznačoval, že není schopen pokračovat a po chvíli se dokonce svezl na kanvas ringu a svíjel se v bolestech.

V lehce nepřehledné situaci byl tak zápas odmáván a všichni čekali na vyhlášení výsledku. Tedy až na Mutieho, který najednou ožil a vyrazil k rohu Angličana, kde mu hlasitě vysvětloval svůj pohled na celou věc s nepovolenými údery do zátylku. Hádka ale během pár chvil vyeskalovala a oba fighteři si dali přídavek, tentokrát v MMA a za pomoci minimálně desítky dalších lidí. I tady se ukázala Darrenova slabina, když se po single legu od Mutieho poroučel k zemi. To už ale vše přerostlo v hromadnou bitku, kde bylo k vidění i dupání po ležících zápasnících. Situaci se naštěstí podařilo docela rychle uklidnit, což byl vzhledem k rozsáhlosti bitky malý zázrak, a mohlo se konečně přejít k vyhlášení výsledku.

Vítězem by se nejspíše stal Mutie skrze diskvalifikaci, po zázračném uzdravení Mutieho a jeho výpadu ale promotéři rozhodli udělit výhru Tillovi jako technické KO. Angličan si tak připsal vítězný a pořádně bizarní debut. V boxu influencerů se mu ale nejspíše zalíbilo nebo přinejmenším výplaty těchto střetnutí, protože v pozápasovém rozhovoru vyzval Jake Paula, Tommyho Furyho a Mika Perryho. Vzhledem ke jménu, které Darren stále má díky svému působení v UFC je možné, že některý tento soupeř v budoucnu na jeho nabídku kývne.

Nejnovější články