Divočina v ringu. Zápas dvou senegalských hromotluků připomínal Clash of the Stars

Divočina v ringu. Zápas dvou senegalských hromotluků připomínal Clash of the Stars Oumar Kane vs. Boucher Ketchup | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Souboj dvou obřích Senegalců sliboval ukončení před limitem a to také přinesl. Nováček ale překvapil, v jak špatné formě do ringu nastoupil.

Bizáry a extrémy prostě přitahují pozornost, tak to prostě je. A platí to i v bojových sportech. O nadměrně urostlé bojovníky je tak mezi promotéry velký zájem. Už během zlatých časů kultovní japonské organizace K-1 jsme v ringu mohli vidět třeba zápasníka sumó Akebona, horu svalů Boba Sappa či korejského obra Hongman Choie. V Polsku zase organizaci KSW vystřelil ke hvězdám strongman Mariusz Pudzianowski, jehož zápasy dodnes přitahují obrovskou pozornost. Shánět pro něj zajímavé soupeře ale také není snadné.

Jako zdroj "obrů" se v posledních letech vyprofiloval Senegal, kde je národním sportem tamní drsná verze wrestlingu (jsou v něm povoleny i údery) a šampioni se stávají obrovskými celebritami. A ačkoliv si i na domácí půdě mohou přijít na velmi zajímavé výdělky, v posledních letech šampioni čas od času vyrážejí do světa, kde nastupují v jiných disciplínách.

Jedním z nejznámějších a nejúspěšnějších je bezesporu Oumar "Reug Reug" Kane, který zakotvil ve ONE Championship. Před pár dny tam nastoupil ke svému sedmému zápasu (prohrál jen jediný). Tentokrát proti němu v zápase podle pravidel kickboxu postavili jeho krajana s nepřehlédnutelným jménem Boucher Ketchup. 

Ačkoliv Ketchup neměl s kickboxem předešlé zkušenosti, sebedůvěra mu nechyběla. „Ukážu senegalským fanouškům i světu, že jsem lepší než on,“ vyhlašoval. „Jeho slabostí je boj s někým, kdo ho zná ze senegalského wrestlingu, znám totiž každý pohyb, který udělá.“

Reug Reug pro změnu dopředu avizoval, že zvítězí v prvním kole kopem do hlavy, o což se doopravdy snažil. Zato Ketchup od začátku zápasu ukazoval, že tréninku kickboxu moc nedal a nenaučil se ani základní údery. Znalým thajským divákům v Bangkoku byl pro smích. 

K zemi šel zhruba v půlce prvního kola, když Kane z ústupu trefil nenápadný hák přímo na bradu. Naštěstí ale pokračoval a dokonce se pokusil rozpoutat přestřelku (v jeho podání to tedy vypadalo spíš jako fackovaná) a po jednom z úderů šel až přehnaně teatrálním způsobem k zemi.

Souboj sice pobavil, ale Reug Reug se netají titlovými ambicemi, takže by měl čelit těžším soupeřům. Podobné zápasy do ONE Championship nepatří, pokud se promotéři nechtějí zdiskreditovat. Naštěstí měli ale ostatní fighty mnohem vyšší úroveň.

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články