Francis Ngannou proti královi kickboxu? Pojďme zjistit, kdo je lepší, hecuje Rico Verhoeven

Francis Ngannou proti královi kickboxu? Pojďme zjistit, kdo je lepší, hecuje Rico Verhoeven Francis Ngannou a Rico Verhoeven | zdroj: Profimedia/Glory Kickboxing

Zdá se, že je zaděláno na další superfight. Francis Ngannou a Rico Verhoeven souhlasí se společným zápasem. Teď je to na promotérech.

Dlouhá léta měla organizace UFC ve světě MMA monopolní postavení. Vývoj ale zřejmě půjde jiným směrem. Jistě, pořád tam působí většina nejlepších bojovníků, ale roste také počet těch, kteří nabídky odmítají, protože se jim zkrátka finančně nevyplatí. V tomhle směru konkuruje UFC zejména PFL, které dostalo finanční transfůzi ze Saúdské Arábie a může si tak dovolit nabídnout zajímavým bojovníkům lukrativnější odměny. Bojovníky pak láká také větší volnost, díky níž můžou nastupovat k zápasům i v jiných disciplínách.

Z UFC se do PFL přesunul i Francis Ngannou, navíc coby tehdejší šampion. Do té doby něco nevídaného. Po expedici do světa boxu se v kleci PFL konečně ukázal minulý víkend a připomněl světu, že je skutečně jedním z nejlepších bojovníků na světě.

Jenže promotéři teď stojí před nelehkým úkolem najít mu dalšího zajímavého vyzyvatele. Fanoušky by samozřejmě zajímal souboj s Jonem Jonesem nebo Tomem Aspinallem, jenže oba jsou pod smlouvou s UFC, které nemá důvod spolupracovat s konkurencí.

V pořadu Ariela Helwaniho Ngannou prozradil, že by se rád do akce vrátil ve druhém čtvrtletí příštího roku. Jako možného soupeře v MMA zmínil Anteho Deliju, který figuroval jako náhradník pro jeho duel s Ferreirou. Francis ale věří, že existuje i šance na duel s Jonesem, protože zajímá vlivného promotéra Turkiho Alalshikha, jemuž podle slov kamerunského fightera dokáže odolat jen máloco. V plánu je také další zápas v boxu.

Helwani pak zasel semínko ještě k jednomu velmi zajímavému souboji. „Nadhodil jsem kickboxerského šampiona Rica Verhoevena. Kickbox versus MMA v boxu. Slyšel jsem, že organizaci GLORY by to zajímalo.“

Ngannou odpověděl, že Holanďana zná, v minulosti spolu trénovali. Kamarádi do takové míry, aby spolu odmítli zápasit, prý ale nejsou. „Pošlete mi smlouvu,“ pronesl s úsměvem.

„Ten nápad se mi líbí,“ reagoval Verhoeven, který vyhrál posledních 20 zápasů a podobně jako Francisovi mu taky tak trochu schází zajímaví soupeři. „Je to nová výzva. Ne, že bych v GLORY žádné neměl, ale mám skvělou sérii výher a titulových obhajob. Tento rok jsem vyhrál úžasnou pyramidu, ale jsem otevřený výzvám. A když mluvíme o tom, kdo je nejdrsnější na světě, tak to pojďme zjistit.“

„Je několik variant, jak by to mohlo být. Jeden zápas v kickboxu, jeden v MMA, což by s největší pravděpodobností skončilo 1:1. Ale boxerský zápas by byl zajímavý, protože to není sport ani jednoho z nás.“

Jednat o tomhle superfightu je ale trochu předběžné, Verhoevena totiž 7. prosince čeká další obhajoba titulu. Vyzyvatelem bude Levi Rigters. S tím se Rico potkal už letos v dubnu ve finále osmičlenné pyramidy a bylo z toho nakonec velké drama. Jak to asi bude vypadat, když se utkají tentokrát bez toho, aniž by předtím absolvovali dva zápasy?

Zdroje:  The Ariel Helwani show

Nejnovější články