Francis Ngannou se vrací do klece, v říjnu zabojuje o titul

Francis Ngannou se vrací do klece, v říjnu zabojuje o titul Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Po téměř třech letech se jeden z nejdominantnějších zápasníků těžké váhy vrací do světa MMA. Francis Ngannou se už v říjnu poprvé představí pod křídly organizace Professional Fighters League (PFL).

A hned na začátek kamerunského "Predátora" nečeká nic lehkého. V říjnu se na turnaji PFL Super Fights: Battle of the Giants utká s Renanem Feoreirou o titul šampiona těžké váhy.

Ngannou naposledy zápasil pod pravidly MMA v lednu 2022 na galavečeru UFC 270, kde na body porazil tehdejšího dočasného šampiona Ciryla Ganea a obhájil svůj titul. Po této bitvě se však Ngannou rozhodl opustit UFC, roli hrály především finanční důvody, a hledal nové výzvy v boxerském světě. V říjnu 2023 vstoupil do ringu, kde čelil britskému šampionovi Tysonu Furymu. Přestože v tomto zápase předvedl fenomenální výkon a dokonce poslal Furyho na zem, prohrál těsně na body. Další Franvisův boxerský souboj letos v březnu proti Anthonymu Joshuovi pak skončil drtivou porážkou, když byl knokautován ve druhém kole.

Predátor se nyní vrací k MMA a jeho debut v PFL je plánován na 19. října. Jeho soupeřem bude brazilský šampion Renan Ferreira, který se veze na vlně čtyř vítězství v řadě. Ferreira je držitelem titulu PFL v těžké váze, který vybojoval v loňském roce po dominantním vítězství nad Denisem Goltsovem. Letos v únoru pak během pouhých 21 sekund knokautoval Ryana Badera, tehdejšího šampiona Bellatoru.

Návrat Francise Ngannoua do MMA je bezesporu významnou událostí a jeho souboj s Ferreirou by mohl být jedním z vrcholů letošní sezóny. Není tedy divu, že fanoušci i celý svět bojových sportů netrpělivě očekávají, jestli Predátor opět předvede svou dominanci a přidá do své sbírky další titul.

Ve vzduchu se však vznáší jedno velké ALE. V dubnu bývalému šampionovi UFC zemřel jeho patnáctiměsíční syn Kobe. Je jasné, že to Francise poznamenalo. Dokonce si určitou dobu kladl otázky, jestli má ještě smysl pokračovat.

"Myslím, že to byl zdaleka můj nejtěžší okamžik v životě. Přišel jsem o syna. Nějakou dobu jsem měl pocit, že už nebudu pokračovat. Kladl jsem si otázky, jestli mám pokračovat, jestli mám znovu bojovat. Ale chci udělat něco dobrého na jeho památku. Nechci, aby byl mým důvodem skončit, ale aby pro mě byl motivací. Budu bojovat pro něj."

Nyní Ngannou vypadá odhodlaně a zdá se, že toto těžké období dokázal překlenout. Je však nutné si uvědomit, že lidská psychika je velice složitá a nevypočitatelná. A tak se s největší pravděpodobností o skutečném Predátorově duševním rozpoložení přesvědčíme až v říjnu v samotném souboji s Renanem Ferreirou. Hlavním předzápasem večera bude další zajímavá bitva, Chris Cyborg se poměří s brazilskou tvrďačkou Larissou Pacheco.

Autor: Nikola Andreev

Zdroje:  Sky Sports

Nejnovější články