Hořkosladký večer Čechů v KSW. Steven Krt svého soupeře zdemoloval, Humburger prohrál na body

Hořkosladký večer Čechů v KSW. Steven Krt svého soupeře zdemoloval, Humburger prohrál na body Steven Krt šokoval, když dokázal porazit legendu domácí scény Petra "Monstera" Knížete | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

Na turnaji KSW 98 si prožili oba čeští zástupci svého druhu premiéru, ovšem s dost rozdílným výsledkem.

Přestože nás již příští měsíc čeká další turnaj KSW v České republice, tentokrát v Ostravě, tak i na tom aktuálním se představili hned dva domácí zápasníci. Svůj první fight pod vlajkou polské organizace si připsal Steven Krt a později na kartě měl svůj souboj naplánovaný již zkušenější Dominik Humburger, pro kterého šlo pro změnu o první představení v polotěžké váze.

Steven Krt se do povědomí většiny fanoušků zapsal na podzim minulého roku, když na společném turnaji RFA a IAF porazil v titulovém zápase legendárního Monstera, Petra Knížete. Teď po tomto 30letém borci šáhla KSW, kde se měl na úvod postavit Dawidu Kuczmarskému. Ten se však zranil a dva týdny před turnajem jej nahradil Borys Borkowski.

Polák neměl před tímto dnem dobré vzpomínky na české fightery, před dvěma lety ho ve druhém kole zastavil Dominik Humburger, a nebude je mít ani po tomto večeru. Steven byl od první minuty jistější a přesnější v postoji, na což Borys reagoval snahou zápas svazovat do klinče a eventuálně dostat na zem. Jenže i tam to hrálo spíše v jeho neprospěch, první nepříliš důsledný strh totiž ještě v letu Krt otočil a ocitnul se v horní pozici. A i když z celé situace nakonec nic závažného nebylo, podobný obrázek byl k vidění po celé kolo. Když už se Borkowskému povedlo dostat Krta pod sebe, zkoušel nasadit páku na nohu, čehož Český bohatýr využil a dostal se soupeři za záda. V druhém kole pokračoval Krt ve své krasojízdě a i když hned v prvních sekundách inkasoval slušný direkt, bylo to to jediné, čím ho Polák ohrozil. Steven svého protivníka systematicky dobíjel na nohách i na zemi a v polovině kola už viděl rozhodčí dost a pro neaktivní obranu Boryse zápas odmával.

Druhý český legionář se musel na poslední chvíli popasovat také se změnou protivníka, a to v dost extrémním čase. Dnes ráno totiž zjistil, že původního soupeře Gnidka nepustí do klece z dosud nejasné příčiny doktoři a do fightu místo toho naskočí Bartosz Leśko. Přestože je taková změna stěží příjemnou záležitostí, papírově se jednalo o jednodušší výzvu. Neuvěřitelně explozivního typického zástupce polotíhy nahradila střední váha s rozporuplnou odolností brady. Pro Dominika to mohl být ideální start v nové divizi, kam se nejspíše musel posunout kvůli předchozím problémům se shazováním. A kolo a půl to tak skutečně vypadalo.

Nešlo sice o nejpohlednější zápas, oba soupeři byli v prvním kole hodně opatrní a Humburger hojně využíval klinčování na pletivu. Přesto to vypadalo, že má o něco navrch. Stejně tak to pokračovalo v druhé rundě, kde Dominik pomalu ale jistě získával jasnou převahu a dokázal Poláka bolestivě trefovat jak v klinči tak v postoji. Zdálo se tedy, že ukončení je jen otázka času a fyzicky lépe vybavený český fighter si připíše další výhru. Jenže unavený Leśko ještě nesložil všechny zbraně, v polovině kola Dominika nachytal dobrým levým hákem a přidal silný push kick na hlavu. A tím převzal všechnu kontrolu této pětiminutovky, kdy na konci hrozil také hlubokým škrcením ze zad.

Třetí runda byla sice opět poměrně vyrovnaná, Dominik ale působil již hodně unaveně a jeho osamocené údery už nedokázaly Poláka výrazněji ohrozit. Bartosz navíc přidal povedený závěr, čímž si mohl rozhodčí naklonit na svou stranu. A tak se také bohužel pro české barvy stalo. Leśko se radoval z vítězství na body, přičemž u dvou rozhodčích vyhrál dokonce všechny tři kola, což je pro Dominika zvláště kruté, protože kromě druhého kola šlo o velice vyrovnaný zápas. Svou frustraci pak dával najevo i neustálým pochodováním blízko Bartosze ve chvíli, kdy jeho soupeř dával pozápasový rozhovor. Svůj čas u mikrofonu Dominik ale nakonec nedostal.

Nejnovější články