Jeden z nejuznávanějších trenérů MMA v Polsku brutálně zadržen policií. Je podezřelý z 22 let staré vraždy

Jeden z nejuznávanějších trenérů MMA v Polsku brutálně zadržen policií. Je podezřelý z 22 let staré vraždy Ilustrační foto | zdroj: Profimedia

Jde v krátké době již o druhý případ zatčení význačného člena komunity MMA v Polsku pro podezření z trestné činnosti.

V pondělí měl být u sebe doma v Poznani policí zadržen Andrzej K., hlavní trenér vyhlášeného gymu Ankos MMA. S touto informací přišel jako první v úterý ráno jeden z největších polských portálů wyborcza.pl. Podle jejich informací bylo navíc zadržení pořádně divoké, policisté při něm údajně použili zábleskové granáty a zadržený měl přijít ke zraněním, které bylo potřeba ošetřit v nemocnici.

Důvodem zájmu policie je podle všeho zabití mladého Arména Rafaela Grigoriana, které se odehrálo v roce 2002 v jednom z poznaňských nočních klubů. Oběť se zde měla kolem druhé hodiny ranní dostat do sporu se skupinou mužů, mezi nimiž měl být i Andrzej K., kteří Arménce odtáhli do zázemí klubu a tam jej zbili takovým způsobem, že později žalobce prohlásil, že jeho tvář vypadala jako přejeta parním válcem. Grigorian se měl dle všeho bránit nožem, avšak proti přesile neúspěšně. Vražda se navíc měla stát před mnoha svědky, nikdo ale nevypovídal. Stopy už tehdy vedly k Andreji K., jehož otisky prstů byly nalezeny na místě vraždy a v tu samou noc měl doprovodit do nemocnice svého kumpána s řezným poraněním. Andrzej K. byl sice z vraždy obviněn, toto obvinění bylo ale krátce nato bez většího vysvětlování staženo. Je třeba dodat, že Andrzej K. měl být v těchto letech jednou z hlavních postav poznaňského podsvětí. Mimo to se věnoval také sportu, hlavně klasickému zápasu a ragby.

Zajímavá informace související s případem se objevila v roce 2008. Tehdy na Vrchní velitelství policie ve Varšavě přišel obsáhlý anonym týkající se korupce v poznaňské policii a mezi jinými se zde psalo o úplatku 60 tisíců zlotých, za které mělo být staženo obvinění v případě vraždy mladého Arména v roce 2002.

Současné zadržení by pak mělo souviset s novými informacemi od člověka pod pseudonymem „Monster“, který byl pravděpodobně zadržen v souvislosti s jinými přečiny a v rámci spolupráce měl přinést světlo do 22 let starého případu.

Do gymu Ankos, kde se v minulosti připravovaly hvězdy polského MMA jako Jan Blachowicz nebo Mateusz Gamrot, velmi často jezdí i tuzemská špička. Mezi jinými hlavně Karlos Vémola nebo Michal Martínek, kterého čeká už tento víkend zápas na KSW 99. Za svůj domovský gym jej považuje také Mach Muradov. Hlavního trenéra teď však budou muset nějakou dobu oželet.

V poslední době nejde bohužel o jediný případ v Polsku se zapojením postav MMA a policie. Na konci srpna byl ve svém domě u Radomi zadržen v podobném duchu bývalý titulový vyzyvatel KSW v pérové váze a aktivní zápasník této organizace Daniel R. Podezřelý je z ozbrojené loupeže, kterou měl spáchat s komplici několik týdnu předtím na předměstí Katowic. Za pomoci nože a předmětem připomínající palnou zbraň měli podnikatele obrat o více než milion zlotých. K případu zatím nebyly zveřejněny další informace, Daniel je nicméně stále za mřížemi.

Zdroje:  twojradom.pl , wyborcza.pl , naszemiasto.pl

Nejnovější články