Kapacita navýšena, další Joshuův zápas si v Anglii přímo na stadionu vychutná rekordní počet diváků

Kapacita navýšena, další Joshuův zápas si v Anglii přímo na stadionu vychutná rekordní počet diváků Anthony Joshua právě knockoutoval Roberta Heleniuse | zdroj: Profimedia

Box v Anglii pořád táhne. Další zápas Anthonyho Joshuy bude mít neuvěřitelnou diváckou kulisu.

Bojové sporty táhnou, a i když je v našich končinách nejpopulárnější MMA, největší peníze se ve světě točí v profesionálním boxu. Zlaté časy zažívá především těžká váha, v níž teď působí hned několik zajímavých jmen. Jedním z nich je Anthony Joshua.

Ten si sice v letech 2021 a 2022 dvakrát vylámal zuby na fenomenálním Usykovi, od té doby už ale nasbíral 4 vítězství, 2 KO, a dostane šanci získat zpět alespoň jeden z pásů, které mu ukrajinský šampion sebral. Už 21. září se totiž na stadionu ve Wembley utká o titul IBO s krajanem Danielem Duboisem. I ten před dvěma lety pohořel proti Usykovi (avšak neobešlo se to tenkrát bez kontroverze), chuť si ale následně spravil na Millerovi a Hrgovičovi, díky čemuž teď dostane další šanci získat prestižní titul.

O souboj Joshuy s Duboisem je mezi fanoušky takový zájem, že se promotéři rozhodli požádat o navýšení kapacity ve Wembley aréně na neuvěřitelných 96 tisíc míst, což se jim povedlo. V Anglii to bude největší návštěvnost v dějinách bojových sportů a Joshuovi se zároveň podaří překonat rekord, který drží jeho rival Tyson Fury za zápas s Dilianem Whytem, který na stejném místě před lety sledovalo 94 tisíc diváků.

Celosvětově ale o rekord ani zdaleka nepůjde. V Guinessově knize rekordů je jako zápas s největší placenou návštěvností souboj mezi Juliem Césarem Chávezem a Gregem Haugenem, který se odehrál v roce 1993 v Mexiku a přišlo na něj 132 247 diváků. Ještě o necelou tisícovku víc přilákal v roce 1941 duel Tony Zale vs. Billy Pryor, vstup byl ale zdarma. Podobný je případ i duelu mezi Dmitrym Chudinovem a Jorgem Navarrem, který se odehrál v roce 2013 během motorkářské show na Krymu, který díky tomu sledovalo podle odhadů mezi 170-200 tisíci diváků.

Zdroje:  Turki Alalshikh – Twitter , Big Fight Weekend

Nejnovější články