Karate divočina! Prezident organizace v potyčce uškrtil trenéra do bezvědomí za asistence UFC veterána

Karate divočina! Prezident organizace v potyčce uškrtil trenéra do bezvědomí za asistence UFC veterána Prezident Karate Combat Asim Zaidi | zdroj: Karate Combat

Páteční turnaj Karate Combat 47 okořenila pozápasová potyčka, do které se přihnal i jeden ze šéfů Asim Zaidi.

V poslední době stále populárnější série turnajů organizace Karate Combat měla včera své další pokračování ve floridském Orlandu. Galavečeru vévodil hlavní zápas mezi bývalými fightery UFC Rafaelem Alvesem a Jamesem Vickem. Největší poprask se ale udál pár soubojů před tím.

Akcí nabité střetnutí Luise Melendeze a Willa Esparzy museli nakonec rozhodnout až bodoví sudí, kteří přiřkli vítězství prvně jmenovanému borci. Ten hned po vyhlášení výsledku zamířil směrem k rohu svého soupeře a předvedl pár provokativních gest. Svým lehce nesportovním chováním ale způsobil větší pozdvižení, než měl nejspíše v tu chvíli v plánu. Do „díry“, jak se kolbiště v Karate Combat nazývá, po chvíli vběhl do ruda rozžhavený trenér Willa Esparzy s jasným úmyslem vysvětlit Melendezovi, jak se správně chovat po zápase.

Filipínský karatista měl však pro večer už odbojováno a z díry urychleně zmizel. Nespokojeného trenéra pak začal pacifikovat hlouček pořadatelů v čele s prezidentem celé organizace Asimem Zaidim a UFC veteránem Samem Alveym. Držitel rekordu v nejdelší sérii zápasů bez výhry v UFC rozzuřeného trenéra podržel a prezident Zaidi ho zezadu chytil v ukázkovém škrcení, které po chvíli vyústilo v krátké bezvědomí. Asim se poté vrátil na své místo a evidentně si užíval skandování svého jména přihlížejícími diváky.

V hlavním zápase večera pak James Vick nešťastně potvrdil pověst své sklenění brady. I když prakticky dokonalý scissor kick (nůžky) Rafaela Alvese by k zemi poslal nejednoho fightera.

Organizace Karate Combat funguje od roku 2018 a jak název napovídá, organizuje zápasy v karate (byť podle vlastních pravidel). Své turnaje pořádá prakticky výhradně v zábavním parku Universal Studios na Floridě a využívá tak pro fighty velmi scénické pozadí. Bojuje se v tzv. díře, což je čtvercová plocha 6,5 x 6,5 m s okraji pod úhlem 45°. Kromě karate rozjeli letos také sérii grapplingových zápasů. Turnaje Karate Combat jsou obvykle ke zhlédnutí zdarma na webových stránkách organizace, případně na youtube.

Zdroje:  Karate Combat

Nejnovější články