Krvavá řežba po thajsku! Rodtang a Superlek předvedli nejbrutálnější zápas roku

Krvavá řežba po thajsku! Rodtang a Superlek předvedli nejbrutálnější zápas roku zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jako z filmu „Krvavý sport“ se spolu střetli dva elitní thaiboxeři a nedarovali si nic zadarmo. Výsledkem byla brutální a vyrovnaná bitva.

Dva nejlepší thaiboxeři současnosti v muší váze se spolu konečně utkali a jejich zápas zvedal diváky ze židle. Asijská organizace ONE Championship je postavila proti sobě na turnaji ONE Friday Fights 34, ktrý se konal na nejslavnějším thajském stadioně Lumpinee v Bangkoku.

Superlek „The Kicking Machine“ Kiatmuu9 je současným šampionem ONE v kickboxu, zatímco Rodtang „The Iron Man“ Jitmuangnon má šampionský titul v Muay Thai a právě tento titul chtěl Superlek pro sebe. Jenže nenavážil požadovanou hmotnost do muší váhy (62,1 kg) a tak se oba soupeři domluvili na váze 63,5 kg. Tím pádem ale Superlek ztratil možnost vyhrát Rodtangův titul.

Jen málo bojových sportů je brutálnějších než thajský box ve 4 uncových (MMA) rukavicích. Zatímco v MMA mohou bojovníci zápas svázat na neomezenou dobu do klinče nebo vzít na zem, takže účinnost úderů je dost omezená, v thajském boxu neexistuje ani chvilka oddychu od tvrdých ran, což přesně teď ukázali oba šampioni.

Superlek začal velice dobře a rubal Rodtanga tvrdými a rychlými lowkicky. „The Iron Man“ nejspíše věděl, že nemá moc cenu přebíjet „The Kicking machine“ v kopání, a tak se naopak zaměřil na údery a lokty. A za chvíli jej skutečně trefil ostrým loktem, kterým otevřel Superleka na čele. Netrvalo dlouho a jeho obličej byl celý zabarven krví, která mu ztěžovala vidění.

I když první kolo probíhalo ve vysokém tempu, ve druhém oba borci ještě více sešlápli plyn. Na žádné vyčkávání ani taktiku se zde nehrálo, oba borci prostě chtěli toho druhého přebít a podle toho taky vypadali jejich přestřelky, ve kterých stáli proti sobě a navzájem se ničili.

Superlekovi se po jednom loktu podařilo dostat Rodtanga na kolena do provazů, kde mu na cestu přidal ještě koleno do hlavy. Rodtang ale dostál své přezdívce „Iron Man“. Vůbec nebyl otřesený a zlobil se na rozhodčího, že jej začal počítat do deseti. Závěr kola vygradoval v jednu dlouhou přestřelku, kde to chtěl Rodtang svému soupeři vrátit, ale oba borci to ustáli.

První kolo bylo vyrovnané, druhé díky knockdownu vyhrál Superlek. Rodtang tak věděl, že ve třetím kole musí pořádně zabrat a podle toho se pustil do soupeře. Jenže Superlek mu nedával nic zadarmo a třetí kolo tak vygradovalo v jednu dlouhou přestřelku. Bylo vidět, že „The Kicking Machine“ už začínal fyzicky ztrácet, zatímco Rodtang nejevil známky zpomalení. Ani jeden ale nechtěl ustupovat a lokty jen svištěly vzduchem a zasahovaly obličeje obou bojovníků.

I když KO viselo ve vzduchu v podstatě celou dobu zápasu, nakonec došlo na bodové rozhodčí, kteří v těsném zápase viděli vyhrát Superleka. Ten ale kvůli nenavážení požadovaného limitu nezískal titul, který tak zůstal Rodtangovi. I přesto, že titul nezměnil majitele, oba borci předvedli neskutečnou bitvu, která se určitě zapíše do historie thajského boxu.

Zdroje:  mmanews.com , youtube - one championship

Nejnovější články