Mike Tyson předpovídá výsledek zápasu mezi Furym a Usykem

Mike Tyson předpovídá výsledek zápasu mezi Furym a Usykem zdroj: Profimedia

Od očekávané boxerské bitvy, z níž vzejde absolutní král těžké váhy, nás dělí už jen několik dní. Legendární Mike Tyson má jasného favorita.

Zrak boxerských fanoušků z celého světa je nyní upřen do Rijádu v Saudské Arábii, kde se o víkendu bude psát historie. V souboji Tysona Furyho s Oleksandrem Usykem totiž budou v sázce pásy WBC, WBO, WBA a IBF. Kdo je získá, ten bude "undisputed champion", tedy absolutní král těžké váhy, což se v éře čtyř pásů ještě nikdy nikomu nepovedlo.

Mike Tyson sice vidí překvapivou výhodu na straně ukrajinského šampiona, přesto ale věří, že v zápase zvítězí Angličan. „Proti malým chlapům se bojuje těžko, protože jsou menší a těžko se trefují. Usyk hodně utíká a hýbe se, Tysonovi asi bude několik kol trvat, než si s jeho pohybem poradí (...) Přikláním se k Furymu, protože si myslím, že ho prostě přemůže. Dostihne ho a přemůže. Musím favorizovat Furyho. Myslím, že je nejlepším bojovníkem na světě, obzvlášť v těžké váze,“ prohlásil před nějakou dobou.

Jeho názor nezměnil ani nepříliš oslnivý výkon, který "Gypsy King" předvedl v souboji s Francisem Ngannouem. I skvělí bojovníci mají podle něj občas špatné dny.

Fury má aktuálně v držení pás WBC, který uhájil před Deontayem Wilderem, Dillianem Whytem a Dereckem Chisorou. Usyk získal zbylé tři pásy díky vítězství nad Anthonym Joshuou, kterého poté udolal i v odvetě, nepřišel si na něj ani Daniel Dubois. Stát se "undisputed" šampionem se mu sice už jednou povedlo, když v roce 2018 sjednotil pásy v křížové váze, načež z ní pak přestoupil do heavyweight, kterou sám označuje za "královskou divizi".

A ačkoliv pro nejtěžší váhovou kategorii nemá ty nejlepší tělesné parametry, zatím se mu tam daří skvěle. A tak se samozřejmě najdou i boxeři, kteří naopak favorizují jeho. Asi nepřekvapí, že jedním z nich je třeba výše zmíněný Anthony Joshua, který svého dvojnásobného přemožitele označil za "fenomenálního bojovníka".

Jak očekávaný zápas dopadne, se dozvíme v noci ze soboty na neděli. Přímý přenos bude možné sledovat na platformě Dazn.

Zdroje:  Fight HUB TV

Nejnovější články