Návrat do K-1 Buakawovi nevyšel, v prvním kole pyramidy vypadl s jejím celkovým vítězem

Návrat do K-1 Buakawovi nevyšel, v prvním kole pyramidy vypadl s jejím celkovým vítězem Buakaw Banchamek se chystá nastoupit k zápasu | zdroj: FOTO: Buakaw

Buakaw ukázal, že stále dokáže držet krok se špičkou, přesto vypadl už v prvním kole pyramidy K-1 MAX.

Přesně po 20 letech od svého prvního triumfu se legendární thaiboxer Buakaw Banchamek vrátil do ringu K-1 MAX, kde se nesmazatelně zapsal do dějin bojových sportů. V minulosti totiž nesmírně náročnou 8člennou pyramidu, v níž se spolu byli nejlepší kickboxeři ve váze do 70 kg, dvakrát vyhrál a nebýt zářezů od rozhodčích, možná by triumfů bylo více.

V prvním kole se měl Buakaw utkat s šampionem a favoritem na celkové vítězství Číňanem Ouyangem Fengem. Ten ale musel odstoupit, a tak ho nahradil Bulhar Stoyan Koprivlenski, který se připravoval ve vyhlášeném holandském Mike’s gymu.

První kolo bylo relativně vyrovnané, jenže ve druhém začal Koprivlenski přebírat otěže. Byl mnohem aktivnější a více trefoval. V závěru se mu navíc podařilo uhýbajícího Buakawa zasáhnout highkickem a ten šel k zemi a byl počítán, přestože okamžitě vyskočil zpět na nohy a nevypadal nijak otřeseně, možná tedy šlo spíš o podklouznutí. Druhou rundu kvůli tomu ale prohrál jasně 10:8 na body.

V závěrečném kole tedy šlápl na plyn a snažil se tlačit, aby skóre přinejlepším srovnal. Nakonec ale na kartách bodových rozhodčí prohrál jasně 2x 30-28 a jednou 30-27. Na 42 let ale předvedl skvělý výkon.

Koprivlenski následně svedl další tříkolovou bitvu s Brazilcem Denguem Silvou, který mu sice hodně rozkopal nohu, ale na vítězství to nestačilo.  

Ve finále se pak bulharský válečník potkal s Viktorem Akimovem, který předešlé dva zápasy vyhrál před limitem. Koprivlenski ho ale nejprve poslal do počítání a následně knockoutoval. 

Nabízí se samozřejmě otázka, co bude s Buakawem a Koprivlenskim dál. U vítěze pyramidy se jako nejpravděpodobnější jeví souboj s již zmiňovaným šampionem Fengem. Budoucnost thajské legendy v ringu K-1 je naopak nejistá, on sám by se sice dalším zápasům nebránil, ale jako svou primární organizaci v Japonsku nyní vidí RIZIN.

Zdroje:  k-1.co.jp

Nejnovější články