Ngannou se do klece vrátil vítězně, Ferreiru zlikvidoval v prvním kole, rozhodčí nepochopitelně přihlížel

Ngannou se do klece vrátil vítězně, Ferreiru zlikvidoval v prvním kole, rozhodčí nepochopitelně přihlížel Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Dnešní noc byla v MMA světě ve znamení organizace PFL a comebacku Francise Ngannoua, který se do klece vrátil poprvé od té doby, co ve zlém opustil UFC.

Za necelé dva roky, co ve zlém opustil UFC, se toho v životě Francise Ngannoua stihlo udát celkem dost. Stal se tváří vzdoru proti nejslavnější organizaci, sáhl si na astronomické výplaty v boxerském ringu a zasáhla ho osobní tragédie, když mu zemřel malý syn Kobe. Teď se konečně vrátil k tomu, co z něj udělalo hvězdu, a znovu vstoupil do klece. 

Otázkou bylo, v jaké nastoupí formě. Přece jen naposledy schytal z rukou Anthonyho Joshuy tvrdé KO. Proti navíc stanul rozjetý brazilský obr Renan Ferreira, který poslední čtyři soupeře vyřídil před limitem a kamerunského „Predátora“ o deset centimetrů převyšoval.

Zápas začal z obou stran opatrně. V první minutě si oba vyměnili pár tvrdý lowkicků, Francis pak zkusil zaboxovat, ale chytře usoudil, že výhodnější pro něj bude vzít vyššího soupeře na zem. To se mu povedlo, Ferreira nicméně zahrozil pokusem o triangl. Ngannou se ale nachytat nenechal a rozjel tvrdé ground and pound. Brazilec neměl odpověď, a tak se pouze stočil do obranné želvy. Predátor už ale raněnou kořist utéct nenechal.

Výtku si zaslouží rozhodčí Dan Miragliotta, který snad od šejků dostal příplatek za to, že jim dopřeje trochu drsnější konec. Celou situaci sledoval z bezprostřední blízkosti, přesto nechal poslední úder dopadnout ve chvíli, kdy už byl Ferreira očividně vypnutý, některé z úderu navíc dopadly do jeho zátylku, což mohlo skončit tragicky.

Na sestřih ze zápasu se můžete podívat zde:

Vítězství Francis věnoval svému zesnulému synovi Kobemu, což se pochopitelně neobešlo bez slz. Návrat do MMA proběhl na výbornou, problém ale je, že PFL teď vlastně nemá nikoho zajímavého, koho by proti Ngannouvi mohlo postavit. Mezi fanoušky se tak bude řešit spíš to, jak by asi dopadl souboj s Jonesem nebo Aspinallem.

Zdroje:  PFL MMA

Nejnovější články