Olympijské plavce vystřídají MMA zápasníci. KSW oznámilo turnaj v pařížské obří hale

Olympijské plavce vystřídají MMA zápasníci. KSW oznámilo turnaj v pařížské obří hale Salahdine Parnasse drží pásy dvou váhových divizí KSW | zdroj: Foto: se svolením KSW

V hlavním zápase se tam v prosinci představí domácí superstar a dvojitý šampion Salahdine Parnasse.

Letošní MMA sezóna přeje velkým akcím. Platí to tedy minimálně o evropském trhu – Oktagon má za sebou obrovský turnaj v pražském Edenu, stejná organizace se na podzim chystá na ještě o poznání větší stadion ve Frankfurtu a svou troškou do mlýna v prosinci přispěje také polská KSW. Organizace, jenž v poslední době do svých řad přivítala nemalé množství českých zápasníků, nyní oznámila turnaj na konec roku do největší evropské haly Paris La Défense Arena.

Tato monumentální aréna v těchto dnech hostí plavecké soutěže na olympijských hrách a v určitých konfiguracích může mít kapacitu až 40 tisíc diváků. I když ještě není jasné, jaké uspořádání bude zvoleno, KSW i tak míří za cílem uspořádat největší francouzskou MMA akci v historii. I když je třeba připomenout, že zmíněná historie je ve Francii velmi krátká, smíšená bojová umění zde byla legalizována až v roce 2020.

Hlavním tahákem a osobností, která má pomoci prodat tak velký počet lístků, bude domácí hvězda Salahdine Parnasse. Tento stále ještě velmi mladý bojovník je v současnosti šampionem pérové i lehké váhy a nedávno s KSW podepsal novou smlouvu, podle které si dle neoficiálních informací má jeho výplata pohybovat kolem 500 tisíc euro za jeden zápas. Polská organizace tak za tuto obří investici jistě očekává adekvátní návratnost, což si ověří právě prosincovým turnajem.

Obecně jsou pařížské turnaje obvykle vyprodané nezávisle na pořádající organizaci. Skvělé galavečery zde proběhly pod hlavičkou UFC v hlavní roli s Cirylem Ganem nebo Saint-Denisem či PFL se Cédricem Doumbé. KSW má tak velmi dobrou příležitost tyto rivaly napodobit a etablovat se pořádně na fracnouzském trhu.

Prozatím byl ze startovky odhalen pouze hlavní zápas večera, kde se Parnasse střetne v bratrovražedném souboji s dalším Francouzem Wilsonem Varelou o pás v lehké váze. Oba budoucí soupeři se v KSW naposledy představili v dubnu na prvním francouzském turnaji, Parnasse smetl krásným KO Mirceu, Varelovi vzdal Marian Ziółkowski po vykloubení ramena.

Turnaj KSW 101 se odehraje 20. prosince a je pravděpodobné, že ho v našich končinách bude možno sledovat na portále voyo.cz nebo skrze oficiální PPV.

Nejnovější články