Premiéra ve ONE se pro španělského thaiboxera změnila v noční můru, Thajec si jeho hlavu spletl s fotbalovým míčem

Premiéra ve ONE se pro španělského thaiboxera změnila v noční můru, Thajec si jeho hlavu spletl s fotbalovým míčem Rungnarai vs. Mikel Fernandez | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Páteční galavečer ONE byl ve znamení dvou velkých návratů. Zatímco jeden z thajských velikánů zvítězil, druhý byl diskvalifikován.

Thajský boxer Rungnarai se zapsal do historie Muaythai jako jeden z mála, komu se podařilo získat pás šampiona na dvou nejprestižnějších stadionech – Lumpinee a Rajadamnern. V roce 2018 byl dokonce doma v Thajsku zvolen nejlepším bojovníkem roku. Když ale nedlouho poté padl na KO, prestižní ocenění mu bylo odebráno. To však nemění nic na tom, že jde o extrémně kvalitního bojovníka.

V roce 2020 se po dalším tvrdém knockoutu rozhodl dočasně pověsit rukavice na hřebík a z rodného Thajska přesídlil do Singapuru, kde se ve vyhlášeném Evolve MMA gymu živil jako trenér. Po 4 letech ale znovu pocítil chuť bojovat. 

Start pod hlavičkou ONE pro něj znamenal premiéru v malých rukavicích. Sám avizoval, že kvůli tomu musel změnit svůj styl. Zatímco dříve platil za brilantního technika (Muay femur), který dokázal skvěle bojovat z ústupu, nyní se chystal ukázat svou agresivnější verzi.

Do ringu proti němu nastoupil Mikel Fernandez ze Španělska, pro kterého se jednalo rovněž o premiéru v ringu ONE. Medailista z turnajů IFMA a bývalý šampion WMO dlouhá léta trénuje v Kaewsamrit gymu, který je známý pro svůj důraz na tvrdé boxerské kombinace. Předpokládalo se tedy, že by mu měl boj v malých rukavicích sedět. Od začátku ale působil dost opatrně a sázel především na lowkicky, které Rungnaraiovi nedělaly větší potíže.

Ke konci prvního kola pak trefil Thajec dva dobré háky, po tom druhém šel Fernandez k zemi. Extra otřesený nevypadal a nejspíš by z toho bylo jen počítání, jenže Rungnaraiova noha vystřelila dřív, než se stačil zastavit, a trefila Španěla přesně na čelist. Svou chybu si soudě podle gesta ihned uvědomil, anebo mu jen možná bylo líto soupeře, kterého právě brutálně knockoutoval.

V Thajsku je běžné, že se kopy dojíždí ještě ve chvíli, kdy soupeř padá k zemi. Tady už ale na zemi byl, takže z toho bohužel pro Rungnaraie byla diskvalifikace.

Fernandez je naštěstí v pořádku a Rungnaraiovi nic nevyčítá, radost z výhry ale nemá. „Jsem si jistý, že to nebylo úmyslné. Není to špatný chlap. Myslím, že mě kopnul do obličeje, protože byl z toho zápasu nervózní. Kdybychom si mohli dát odvetu, bylo by to skvělé. Jsem smutný, protože jsem chtěl udělat skvělý zápas pro fanoušky a udělat si jméno ve ONE Championship,“ nechal se slyšet pro Bangkok post.

 

Do akce se po dvouleté pauze vracel také Rodtangův týmový parťák z gymu Jitmuangnon Panpayak, který by se rád probojoval k devátému zápasu s krajanem Superlekem, jenž nyní ve ONE kraluje kickboxu i Muaythai. První krok Panpayak zvládl, když po třech kolech vybojoval bodovou výhru nad Rumunem Vitezem. 

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články