Sage Northcutt se po fraktuře obličeje vrací znovu do klece. Soupeřem mu bude nemilosrdný Shinya Aoki

Sage Northcutt se po fraktuře obličeje vrací znovu do klece. Soupeřem mu bude nemilosrdný Shinya Aoki zdroj: Profimedia

Sage Northcutt se dal po hrozivém zranění konečně dohromady a jeho formu prověří nemilosrdný Shinya Aoki.

Po téměř dvou letech se do klece vrátí v rámci ONE Championship jeden z bývalých nadějných talentů a skvělý karatista Sage Northcutt. Ten si po premiéře v této organizaci odnesl z oktagonu třetí porážku kariéry a především velice nepříjemné zranění, které ho dlouhou dobu omezovalo v návratu.

 

Northcutt, jenž dříve působil i v UFC, nastoupil v květnu 2019 proti Cosmo Alexandremu a dostal od něj brutální KO, které inkasoval po pouhých 29 vteřinách. Operace (která trvala devět hodin) a následná hospitalizace byly nevyhnutelné, protože americký bojovník utrpěl osminásobnou frakturu v oblasti očnice.

Nyní se konečně naplno dostává do tréninkového tempa a k této nepříjemné události se nerad vrací. „Je to sport. Vždycky tu budou nějaká zranění,“ řekl Northcutt v rozhovoru pro ESPN. „Opravdu o tom nerad mluvím, protože už se jedná o starou záležitost a já se z toho vyhrabal a jsem teď opět zdravý.“

Sage northcutt nemocnice Sage Northcutt musel po děsivém KO na několikahodinovou operaci. | zdroj: Profimedia

Proti Northcuttovi nastoupí Japonec Shinya Aoki, který je ve 37 letech opravdovým MMA veteránem. Tento excelentní grappler, který drží černý pás v brazilském Jiu-Jitsu, debutoval poprvé v roce 2003 a od té doby odbojoval 56 zápasů, ze kterých si dokázal odnést 46 vítězství. Není asi moc překvapivé, že většina z nich byla po submisích. V těch je Aoki naprosto nemilosrdný a několikrát svým protivníkům schválně zlomil ruce i nohy, čímž kolem sebe ještě navýšil auru nebezpečného bojovníka:

Aoki ve ONE Championship působí už 8 let a za tu dobu dokázal několikrát vyhrát a také ztratit šampionský pás v lehké váze. Naposledy o něj přišel před rokem a půl, když ve druhém kole podlehl po TKO Christianu Lee. Od té doby už ale stihl posbírat tři vítězství v řadě a velice rád by se opět k dalšímu titulovému zápasu přiblížil

Bude se tak jednat o velice zajímavý souboj ve kterém se bude snažit Northcutt ukázat, že ho zranění ani dlouhá doba rekonvalescence nijak výrazně nezasáhly. Aoki bude chtít především zavřít ústa všem kritikům, kteří ho označují za bojovníka za zenitem, jenž už není schopný dále konkurovat absolutní špičce.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články