Samoánský pořez si hned ze startu zápasu zahrál na drsňáka Hollowaye a senzační KO bylo na světě

Samoánský pořez si hned ze startu zápasu zahrál na drsňáka Hollowaye a senzační KO bylo na světě Max Holloway se raduje z vítězství nad Justinem Gaethjem | zdroj: Profimedia

Tentokrát v naší nepravidelné rubrice mapující zajímavé knockouty napříč světem bojových sportů zavítáme do Jižní Koreje. Tam se blýskl 118kilový samoánský nájezdník.

Vypadá to, že známý UFC bojovník Max Holloway v závěru svého posledního zápasu o titul největšího tvrďáka přišel s novým trendem. Fighteři po celém světě teď rádi soupeřům gestikulují, ať s nimi jdou do bezhlavé přestřelky. Ne, vždy to samozřejmě vyjde, ale když ano, diváci to milují.

Samoánský těžkotonážník Mac Papalii to na turnaji v Jižní Koreji udělal hned ze startu namísto obvyklého ťuknutí rukavicemi. Domácí 133kilový showman Jae Hyuk Heo se sice nezalekl a zkoušel se přebíjet, už po 11 vteřinách ale putoval k zemi. Rozhodčí neváhal a zápas rychle ukončil.

Pro Papaliiho se jednalo o profesionální debut, v minulosti ale získal titul v amatérské asociaci GAMMA. Jelikož aktuálně s manželkou žije v Japonsku, rád by se v blízké budoucnosti probojoval do RIZINu. A nutno uznat, že po takovéhle virální premiéře by od toho nemusel být vůbec daleko. Japonci navíc těžkotonážníky milují.

Ultimátním cílem je ale pro něj samozřejmě UFC. Papalii na sociálních sítích prozradil, že býval silnější než Justin Tafa, který už tam prorazil a kterého považuje za kamaráda. Samoánci mají každopádně na bojové sporty vlohy, i když spíš než na techniku sázejí na pořádné bomby. Vzpomeňme třeba na Marka Hunta a samoánské kořeny má po otcovi také Tai Tuivasa. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články