Senzační KO. 18letý Japonec vteřinu před koncem kola knockoutoval soupeře nevídaným salto-kopem

Senzační KO. 18letý Japonec vteřinu před koncem kola knockoutoval soupeře nevídaným salto-kopem Japonec Hisai Taimu má v 18 letech nakročeno ke hvězdám | zdroj: Getty Images

KO jako vystřižené z akčního filmu se povedlo mladému japonskému bojovníkovi. Před domácím publikem zaskočil kambodžského soupeře nečekanou technikou.

Není KO jako KO. Svět bojových sportů produkuje každý týden kvanta knockoutů a vyniknout nějakou technikou není snadné. Teprve 18letý Japonec Taimu Hisai to však dokázal. Do konce prvního kola zbývalo jen pár vteřin, když se rozhodl vyzkoušet tzv. rolling thunder kick. Tlačící soupeř takovou techniku nečekal a pata mu dopadla přímo na bradu. Oficiální čas ukončení 2:59 prvního kola.

Kop rolling thunder je specifický svou akrobatickou povahou a je považován za jednu z nejefektivnějších technik. Je ale zároveň hodně riskantní a není snadné jím zasáhnout cíl. Marně se o to už dlouho snaží třeba tvrďák Justin Gaethje. Je ale nutné dodat, že v MMA se jedná o hodně dvojsečnou techniku, jelikož pokud bojovník netrefí, ocitne se v hodně nevýhodné pozici na zádech. V kickboxu toto není problém, jelikož se v takovém případě zápas přeruší.

Taimuvi se nicméně povedlo kop dokonale načasovat a dal tak jasně najevo, že v Japonsku nejspíš roste další velká hvězda postojových disciplín. Kromě působivého knockoutu se navíc stal šampionem japonské organizace Knock Out. Možná si tak otevřel dveře do slavnější K-1 či RISE.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články