Thaiboxerská legenda šla třikrát k zemi, po knockoutu ukončila kariéru ve ONE Championship

Thaiboxerská legenda šla třikrát k zemi, po knockoutu ukončila kariéru ve ONE Championship Pozápasový respekt mezi Liamem Harrisonem a Seksanem | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Turnaj organizace ONE v americkém Denveru přinesl nadílku skvělých zápasů, bohužel ale také konec jedné postojářské legendy.

Britský tvrďák Liam Harrison už dlouhá léta patří k nejlepším thaiboxerům na planetě. Pod hlavičkou ONE Championship se mu sice výsledkově nedařilo podle představ, ale prohrával tam s elitními  Thajci a vždycky předvedl divácky atraktivní bitvu. Z té poslední si bohužel odnesl utržené vazy v koleni, což si vyžádalo operaci a dvouletou pauzu.

Jako soupeře do očekávaného comebacku vyfasoval thajského fightera Seksana, kterému malé rukavice svědčí a v rámci pátečních ONE Friday Nights na stadionu Lumpinee vyhrál 8 z 9 zápasů. Pro skoro 39letého Harissona se ale mělo jednat o hratelného soupeře.

A první kolo tak vypadalo. Seksan pochodoval kupředu a Angličan mu do přední nohy zasekával jeden lowkick za druhým. Thajec ale ve druhé polovině přitlačil na pilu a snažil se prosadit lokty.

Ve druhé tříminutovce tedy pochopitelně vsadil na stejnou kartu a Harrison nakonec na hru zvanou loktovaná přistoupil. To se mu vymstilo a po necelé minutě padl k zemi hlavou napřed. Přesto ukázal neuvěřitelnou sílu vůle a vyškrábal se zpět na nohy. Následovala divoká přestřelka, v níž tentokrát schytal pro změnu hák na bradu a šel do druhého počítání. Bil se sice statečně dál, ale nakonec šel už spíše silou setrvačnosti k zemi potřetí, což znamenalo konec zápasu.

Zatímco se Seksan radoval z epického vítězství a prémie 50 tisíc dolarů, Harisson si v tichosti sundal rukavice, nechal je uprostřed klece a odebral se do šatny, aniž by dal jakékoliv vyjádření. V zákulisí ale všudypřítomným kamerám neunikl.

„Je to škoda, ale moje tělo už prostě nevydrží údery, které jsem ve své nejlepší formě ustál. Je to tak jednoduché, opravdu. Je mi 38 let, za týden 39, a už nevydržím tolik, co jsem kdysi vydržel. A abys bojoval ve ONE Championship proti těmhle elitním zabijákům, musíš být schopný něco ustát,“ vysvětlil, proč se rozhodl skončit ve ONE. Po 118 tvrdých zápasech se není čemu divit. Definitivní konec kariéry to ještě není. Jak Harisson vysvětlil na poturnajové tiskovce, rád by si dal ještě jeden rozlučkový fight doma v Anglii. 

Na záznam celého turnaje ONE 168 se můžete podívat tady:

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články