Thajec Superlek znovu úřadoval, Haggertyho knockoutoval hned v úvodu loktem a sebral mu pás šampiona

Thajec Superlek znovu úřadoval, Haggertyho knockoutoval hned v úvodu loktem a sebral mu pás šampiona Superlek se zařadil do klubu dvojitých šampionů | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Hlavní zápas turnaje ONE 168 v Coloradu obstaral titulový souboj dvou thaiboxerských hvězd. Nakonec ale neměl dlouhého trvání.

Angličan Jonathan Haggerty je je fenomén. Pozornost na světové scéně na sebe strhnul v roce 2019, kdy se s pouhými 11 profi zápasy na kontě šel pobít o Muaythai titul ONE Championship v muší váze s velezkušeným Thajcem Nong-Oem (tou dobou okolo 300 duelů na kontě) a dokázal ho v pětikolové bitvě technicky rozebrat.

Následovaly dvě epické bitvy s Rodtangem, kde sice Haggerty na vítězství nedosáhl, ale srdce fanoušků si získal. Od té doby hořkost porážky nepoznal a postupně se dostal k titulu Muaythai v bantamové divizi a v té stejné získal i pás v kickboxu. Už tedy pomalu začínal zvažovat rozšíření působnosti na MMA, ale promotéři rozhodli, že nejprve bude hájit pás v thaiboxu proti skvělému Superlekovi, šampionovi muší váhy kickboxu.

Oba dva už se potkali v roce 2018 na akci Yokkao v Anglii. Tehdy si vítězství pohlídal zkušenější thajský fighter. Haggerty však od té doby zcela pozměnil styl, a tak se očekávalo, že tentokrát uvidíme úplně jinou bitvu.

Haggerty avizoval, že absolvoval nejtvrdší přípravu ve své kariéře a cítí se nezastavitelný. Zápas začal dobře, skvěle pracoval se vzdáleností. Jenže přesně to se mu nakonec po 37 vteřinách stalo osudným. Superlek totiž jeho záměr přiskočit a zaútočit přečetl, uhnul hlavou do strany a namísto ní vyslal loket. Ten by sám o sobě možná nebyl nijak devastující, ale když se síla znásobila o Angličanův protipohyb, bylo z toho počítání. Haggerty sice nebyl úplně mimo, ale ze země se sbíral dost těžko, a tak ho rozhodčí odpočítal.

Superlek se díky vítězství stal dalším z řady interdisciplinárních šampionů. Který z pásů bude příště obhajovat a komu se postaví, to prý nechá na promotérovi Chatrim Sityodtongovi. 

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články