To neměl dělat! Legendární kickboxer se v 51 letech vrátil do ringu K-1, schytal brutální KO highkickem

To neměl dělat! Legendární kickboxer se v 51 letech vrátil do ringu K-1, schytal brutální KO highkickem Jerome le Banner | zdroj: Profimedia

Skončit na vrcholu, to se v bojových sportech nepovede jen tak někomu. Jerome Le Banner se rozhodl pověsit rukavice na hřebík až po velmi tvrdém knockoutu.

Slovo legenda je dnes ve sportovním světě trochu nadužívané, ale Jerome Le Banner si tohle označení rozhodně zaslouží. Francouzský kickboxer se proslavil zejména jako jedna z tváří K-1. V pyramidách jsme ho během zlaté éry japonské organizace vídali pravidelně a čelil tam těm nejlepším bojovníkům své doby. Dvakrát se mu dokonce povedlo probít až na vrchol. Jeho celkový rekord v kickboxu je 87 vítězství (71 T/KO), 23 poražek, 2 remízy a 1 bez výsledku.

Kromě toho měl skvěle našlápnuto také v klasickém boxu, kvůli problémům se smlouvami a neshodám s promotérem Donem Kingem ale nakonec zůstalo pouze u 6 zápasů, které všechny vyhrál. Cizí mu není ani MMA, tam má bilanci 6-3.

Není divu, že v Japonsku a doma ve Francii platí Le Banner za obrovskou hvězdu. Díky svému drsnému zevnějšku se prosadil i jako herec, pamatovat si ho můžete třeba z filmu Asterix a Olympijské hry. Je tedy neuvěřitelné, že se mu ve věku 51 stále chtělo bojovat, pro peníze to totiž rozhodně dělat nemusel.

Před pár dny se po 14 letech znovu objevil v ringu K-1, kde se pokusil kvalifikovat do letošní 8členné pyramidy. Soupeřem mu byl domácí fighter K-Jee. Ten začal hodně ostražitě, z bezpečné vzdálenosti Francouze okopával a snažil se hlavně vyhnout jeho pověstným tvrdým úderům. Pak ale vyrazil do útoku a za sérii háků schoval kop na hlavu. Tohle byla konečná, Le Banner šel bezvládně k zemi a zpátky k sobě přicházel hodně dlouho.

Shodou okolností se hned poté do ringu vrátil další veterán ze zlatých časů Eroll Zimmerman. Tomu se podařilo zvítězit ve 3. kole na KO a na poturnajové tiskovce si řekl právě o Le Bannerova přemožitele K-Jeeho. Ten odpověděl, že pokud bude K-1 souhlasit, rád proti němu 12. prosince v úvodním kole finálové pyramidy nastoupí.

Le Banner během tiskové konference oznámil, že končí kariéru. Přestože se mu v posledních letech výsledkově dařilo, po tak tvrdém knockoutu je to bez debat správné rozhodnutí. Doufejme, že si ho za pár měsíců nerozmyslí.

Zdroje:  k-1.co.jp

Nejnovější články