UFC má nový úlovek, získalo Holanďana, který byl dvojitým šampionem ONE Championship

UFC má nový úlovek, získalo Holanďana, který byl dvojitým šampionem ONE Championship Reinier de Ridder | zdroj: FOTO: ONE Championship

V posledních letech sice UFC hromadně nabírá nové bojovníky, povětšinou jde však o relativně neznámá jména, která si svou slávu teprve musí vybojovat. Sem tam ale nejslavnější organizace přitáhne i prověřené fightery od konkurence. Posledním takovým je Reinier de Ridder.

Holandský specialista na boj na zemi se proslavil v organizaci ONE Championship, kde ovládl hned dvě váhové kategorie – střední (93 kg) a polotěžkou (102 kg). V jednu dobu se dokonce mohl pyšnit bilancí 16-0. Pak ale narazil na Anatolije Malykhina, který ho dvakrát naprosto přejel.

Odchod z ONE

V posledních letech si čím dál tím víc bojovníků stěžuje na to, že ve ONE nedostávají tolik zápasů, kolik by si představovali. To byl i případ Riddera, který se tedy raději rozhodl pro odchod. „Přišel jsem o pásy, ale to nevadí, pořád mám v sobě ten oheň a chuť dokázat, že jsem nejlepší na světě. Promarnil jsem v posledních letech spoustu času čekáním na zápasy, až jsem dokonce začal vyzývat těžké váhy. Čas vrátit se do práce,“ vyjádřil se poté.

Do akce se vrátil na konci července pod hlavičkou UAE Warriors, kde se blýskl rychlým TKO. Ukázat se pak měl ještě na akci Karate Combat proti českým fanouškům dobře známému Joiltonu Lutterbachovi, duel byl ale nakonec zrušen. Teď ale radary zachytili, že se Holanďanovo jméno objevilo na oficiálním webu UFC.

Střední váha se má na co těšit

Nebýt dvou proher od Malykhina, příchod Riddera do UFC by určitě vzbudil mnohem větší nadšení. Posledním vítězstvím ale připomněl, že je velmi kvalitním bojovníkem, který by rozhodně mohl zamíchat kartami. Navíc bude podle neoficiálních informací nastupovat v middleweight divizi (84 kg), kde nebude váhově zaostávat.

Co se týče stylu, preferuje Ridder boj na zemi, kde získal na submisi 11 z celkových 17 vítězství. V jeho statistikách najdeme také 3 knockouty, jen jeden z nich ale padl v postoji. Prorazit s tím v UFC, kde ve střední váze působí skvělí zemaři jako Chimaev, Hermansson či Craig ale i nebezpeční strikeři Adesanya, Whittaker, Strickland či Du Plessis, nebude nic snadného. 

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články