V kleci svedli neuvěřitelnou bitvu, o dva dny později si spolu Rodtang a Purič zahráli fotbal

V kleci svedli neuvěřitelnou bitvu, o dva dny později si spolu Rodtang a Purič zahráli fotbal Rodtang vs. Denis Purič | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Kickboxerskému zápasu mezi thajským tvrďákem Rodtangem a jeho bosenskou kopií Puričem předcházelo hodně trashtalku, po tvrdé bitvě se z nich ale stali přátelé.

Bojovníci mají různé motivace, proč zápasí. Často zaznívá, že se prostě chtějí stát šampiony, někteří ale zkrátka chtějí měřit síly s těmi nejlepšími, nebo mají v hlavě přímo vysněného soupeře. Tak to měl i bosenský kickboxer Denis Purič, který po příchodu do ONE Championship neustále vyzýval populárního thajského tvrďáka Rodtanga. A postupně trashtalkem přidával pod kotlem.

„Rodtangovi předhazují blbce, on je porazí a dostává za to bonusy sto tisíc dolarů, zatímco my si tady lámeme kosti, ale ty bonusy nedostaneme. Přestaňte těm nejlepším světovým bojovníkům předhazovat potravu,“ apeloval na vedení ONE. Jak moc dává toto obvinění smysl, nechť posoudí každý sám.

Přání se Puričovi splnilo před pár dny, zápas byl vypsán pod pravidly kickboxu. „On je thaiboxer, tohle je můj svět a nebude proti mě mít šanci,“ neskrýval Denis sebevědomí. „Pozná, co je to peklo,“ vzkázal mu zpátky Thajec.

A zatímco mnohdy zůstane jen u ostrých slov, zápas těchhle dvou nezklamal.  Od začátku do konce šli oba po knockoutu a s trochou nadsázky jde říct, že šlo o souboj klonů. Tvrdé boxerské kombinace, ruce sebevědomě svěšené dole a provokování soupeře. Na body nakonec zvítězil Rodtang, ale 39letý Purič rozhodně nesmutní.

„Kdo jiný krom Superleka se s ním takhle přestřeloval? Ani Haggerty nedokázal to co já. Co víc bych měl udělat, abych si získal nějaký respekt?“ nechal se slyšet po zápase.

Pro Rodtanga bylo vítězství hodně emotivní, vrátil se totiž po dlouhé pauze způsobené zraněním a přiznal, že nebyl v nejlepším stavu, takže ani nedokázal splnit váhový limit, za což schytal od fanoušků velkou kritiku.

Na celý zápas se můžete podívat zde:

V kleci si oba borci získali vzájemný respekt a stali se z nich kamarádi. „Dva dny po souboji jsme spolu hráli fotbal, pili čaj, pozval mě k sobě domů, stali jsme se přátelé až do konce života,“ řekl k tomu Bosňan. I takové umí být bojové sporty!

Rodtang a Denis Purič Rodtang a Denis Purič po zápase | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články