Velká smůla amerického thaiboxera, soupeře poslal v posledním kole do počítání, hned poté sám schytal TKO

Velká smůla amerického thaiboxera, soupeře poslal v posledním kole do počítání, hned poté sám schytal TKO Luke Lessei vs. Bampara Kouyate | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Poslední turnaj ONE Fight Night přinesl mimo jiné taky souboj dvou relativně nových tváří muay thai divize do 70,3 kg, který v posledním kole nabídl hned dva obraty.

O zástupci USA Lukemu Lesseiovi se mluvilo celkem dost, přestože měl před vstupem do ONE na kontě pouhých 6 profi zápasů (všechny vyhrál). Zástupci organizace do něj vkládali velké naděje, a tak mu hned na start připravili pořádnou výzvu v podobě ostříleného Thajce Jo Nattawuta, který nakonec na body vyhrál. Byla to ale hodně atraktivní bitva a Američan si získal spoustu nových fanoušků a následně se letos ukázal před domácím publikem, kde těsně na body porazil krajana Eddieho Abasola.

Tentokrát se Lesseiovi postavil Francouz malijského původu Bampara Kouyate, který svou premiéru pod ONE loni rovněž na body prohrál a od té doby jsme ho tam neviděli. Profesionální bilance 34-2 ale svědčí o tom, že jde o hodně kvalitního fightera.

A jelikož je oba možné označit za zástupce technického stylu muay femur, očekávala se taktická leč atraktivní bitva. Úvod byl ve znamení překopávané. Kop za kop, sem tam nějaký decentní úhyb. Kouyate ale ve druhé polovině zjistil, že mu možná budou více svědčit údery a lokty, hned tím prvním totiž Lukemu rozsekl obočí a kolo šlo nejspíš bodově na jeho stranu.

Druhá runda byla ze strany Kouyateho ještě přesvědčivější. Lessei sice neustále tlačil, jenže Francouz byl i z ústupu aktivnější a přesnější. Opět mu vycházeli kombinace, dokázal dokonce Američana posadit na zadek, počítání z toho ale nebylo. Následně mu ještě zatopil pěkným highkickem. Luke se pokoušel o lokty, ale míjel.

Jenže trpělivost růže přináší. Od začátku třetího kola začaly Američanovy lokty nacházet cíl, a když je pak opepřil ještě několika zvedáky, šel Francouz k zemi a byl počítán. Ještě Lessei se pak hnal za ukončením až příliš a minutu před koncem sám sežral zvedák, po němž padl, a přestože se hned vyhoupl na nohy, rozhodčí ho pokračovat nenechal.

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články