Video: Souboj specialistů na boj na zemi ukončilo KO naskočeným kolenem à la Masvidal

Video: Souboj specialistů na boj na zemi ukončilo KO naskočeným kolenem à la Masvidal Justin Vazquez a jeho neskutečné naskočené koleno | zdroj: FOTO: Se svolením Combate Global

Takovéhle KO se moc často nevidí. Justin Vazquez neztrácel čas a když mu dal rozhodčí šanci bojovat v postoji, rozeběhl se a poslal soupeře do bezvědomí.

Hlavní zápas MMA turnaje organizace Combate Global v Miami svedl proti sobě dva bojovníky, kteří vynikají především v boji na zemi. Alejandro Gavidia je čtyřnásobným šampionem Mexika v brazilském jiu-jitsu a jeho soupeř Justin Vazquez ukončil právě na submise většinu svých zápasů.

Jak už to ale bývá, když se v kleci potkají dva zemaři, souboj se nakonec rozhoduje v postoji. Gavidiovi se totiž sice podařilo dostat soupeře na zem, jenže ten mu tam houževnatou obranou znemožnil pracovat a rozhodčí tak oba bojovníky postavil. A Vazquez moc dobře věděl, že se jeho protivník nejspíš opět pokusí o takedown. A tak se prostě rozběhl a zaútočil naskočeným kolenem, které dopadlo přesně na bradu. Na zem už Mexičan padal v bezvědomí, přesto mu Justin ještě stihl dát dvě "pojišťovací" kladiva, než stihl přiběhnout rozhodčí a zarazit ho. Tohle dokonale připomínalo nezapomenutelné KO Jorge Masvidala, kterým před lety vypnul Bena Askrena. Vazquez má koneckonců stejně jako jeho slavnější kolega kořeny na Kubě, takže se nejspíš nechal inspirovat.

Vítězstvím si 30letý kubánsko-americký bojovník vylepšil bilanci už na 12-2 a je možné, že po knockoutem, který má potenciál stát se virálním, upoutal pozornost promotérů a třeba ho uvidíme v letošním ročníku Dana White's Contender Series, jejímž prostřednictvím UFC nabírá nové tváře. Jako další varianta se nabízí angažmá u Jorge Masvidala, který se vedle zápasení věnuje také promování a naskočené koleno určitě dokáže docenit.

Zdroje:  Combate Global

Nejnovější články