Video: To byl výprask! Anthony Joshua schytal tvrdé KO a těžká váha má novou hvězdu

Video: To byl výprask! Anthony Joshua schytal tvrdé KO a těžká váha má novou hvězdu Daniel Dubois v 5. kole knockoutoval Anthonyho Joshuu | zdroj: Profimedia

Boxerský svět žil včera soubojem o šampionský pás IBF v těžké váze. O něj se na stadionu ve Wembley před rekordním 96tisícovým publikem utkali Angličané Anthony Joshua a Daniel Dubois.

27letý Dubois ukořistil prozatímní pás letos v červnu, když v osmém kole vyřídil chorvatského tvrďáka Hrgoviće. Poté co se Oleksandr Usyk musel titulu vzdát, byl ale Daniel povýšen na oficiální šampiona. I tak ale do ringu proti zkušenějšímu Joshuovi nastupoval jako výrazný outsider. Kurzy na něj se pohybovaly okolo 4, zatímco na Anthonyho pouze okolo 1,25. Aby také ne, vždyť naposledy naprosto přejel Francise Ngannoua a vypadalo to, že je připraven stát se znovu šampionem.

Opět se ale ukázalo, že po zaznění úvodního gongu neznamenají kurzy vůbec nic. Dubois působil od začátku lépe, jeho údery měly mnohem větší razanci. Joshuův nejlepší zásah - zvedák na bradu, jím vůbec neotřásl a v posledních vteřinách pak sám pravým hákem získal první knockdown (počítání).

Ve velkých problémech byl Joshua i od začátku druhé rundy. „Daniel Dubois boxuje jako Mike Tyson v nejlepších letech,“ křičel nadšeně komentátor. Počítání jsme sice neviděli, ale bodově mělo kolo jasného vítěze. AJ působil trochu bezradně a zmohl se v podstatě jen na otravování předním direktem, což ale nemělo prakticky žádný efekt.

Třetí kolo ukázalo, že zatímco Joshua si přišel pinkat, Dubois se přišel rvát. Počítání tentokrát přišlo společně se závěrečným gongem. 

Další knockdown jsme viděli hned ze startu čtvrté rundy. Joshua sice pokračoval, ale chvílemi se zdálo, že se snaží spíš přežít než zvítězit. Zvedákem ale ukázal, že pořád zůstává nebezpečný a ještě na provokoval vyplazováním jazyka. Přesto další kolo pro Duboise.

Ve 12kolovém zápase teoreticky ještě nebylo nic ztraceno. Joshua měl pořád dost času něco změnit a začít přebírat otěže. Naděje vzplála, když v páté rundě trefil dobrý úder ze zadní a otřesený Dubois začal okamžitě couvat. Jenže zahnán do rohu pak odpověděl pravačkou přímo na bradu, po níž šel AJ definitivně k zemi.

Komu bude Dubois čelit příště zatím není jasné, určitě by ale rád srovnal účty s Oleksandrem Usykem, který ho před rokem knockoutoval.

Na nejlepší momenty z celého zápasu se můžete podívat zde:

Zdroje:  DAZN

Nejnovější články