Zápas s Muskem nebude, budu bojovat s lidmi, kteří berou MMA vážně, prohlásil Zuckerberg

Zápas s Muskem nebude, budu bojovat s lidmi, kteří berou MMA vážně, prohlásil Zuckerberg Israel Adesanya, Mark Zuckerberg a Alexander Volkanovski | zdroj: Foto: Getty Images

Mark Zuckerberg nevěří, že s ním Elon Musk chce skutečně bojovat. Šéfa Facebooku ale v kleci nejspíš uvidíme.

Když se před zhruba dvěma měsíci objevily zprávy, že společnost META chce spustit klon sociální sítě Twitter, jejího majitele Elona Muska to dost naštvalo a vyzval rivala Marka Zuckerberga na souboj v kleci. Nejspíš to ani nemyslel vážně, jen takový výkřik do tmy. Jenže souboj boháčů začal rychle nabírat reálné obrysy. Příležitosti se chopil i šéf UFC Dana White, který doufal, že právě on bude tím, kdo tenhle superfight uspořádá.

To se však Muskovi nelíbilo. „Zápas bude organizován mými a Zuckovými nadacemi (ne UFC),“ napsal před pár dny na Twitteru, nyní přejmenovaném na X. „Livestream bude na této platformě a na platformě Meta. V záběrech bude jen starověký Řím, takže to nebude nic moderního. Mluvil jsem s premiérkou Itálie a ministrem kultury. Souhlasili s epickou lokalitou. Všechno, co se udělá bude respektovat minulost a přítomnost Itálie. A všechny výdělky půjdou na veterány a dětské nemocnice v Itálii.

Chvíli to tedy vypadalo, že se souboje magnátů v dohledné době dočkáme. Teď se ale ozval Zuckerberg, který MMA už nějakou dobu trénuje a dokonce absolvoval pár soutěží v brazilském jiu-jitsu. Není tedy divu, že právě on byl tím, kdo o zápas skutečně stál.

"Myslím, že se všichni shodneme na tom, že to Elon nebere vážně a je čas jít dál. Nabídl jsem datum, Dana White nabídl, že z toho udělá legitimní zápas pro charitu. Elon ale datum nepotvrdí, pak řekne, že potřebuje operaci a teď chce namísto toho udělat cvičné kolo na mém dvorku (Zuckerberg tam má klec, kde trénuje, pozn. red.)," posteskl si Mark na sociální síti Threads, kopii Twitteru, která celou věc se zápasem odstartovala. "Jestli to Elon někdy bude s termínem a oficiálním eventem myslet vážně, tak ví, jak mě kontaktovat. Jinak je ale čas jít dál, budu se soustředit na zápasení s lidmi, kteří tenhle sport berou vážně."

Zuckerberg sice nevěří, že souboj s Muskem dopadne, ale sám si v budoucnu nejspíš opravdový zápas vyzkouší. "Až budu připraven, tak s vámi budu sdílet informace o svém dalším zápase. Až budu zápasit, chci to udělat tak, abych přitáhl pozornost k elitním sportovcům, kteří jsou na vrcholu. To uděláte tak, že budete spolupracovat s profesionálními organizacemi jako jsou UFC nebo ONE, aby to dobře dopadlo a oni připravili skvělou startovku."

Otázkou je, komu by se 39letý zakladatel Facebooku v kleci mohl postavit. Je nesmysl, aby se měřil s profesionálními bojovníky, zároveň ale nedává smysl, aby čelil nějakému neznámému amatérovi. Třeba příležitost využije někdo ze spoluzakladatelů Snapchatu, od nějž Zuckerbergův Instagram před lety okopíroval princip Stories, tedy fotografií, které se zobrazují pouze 24 hodin po zvěřejnění, čímž zásadně zpomalil raketový růst konkurenční platformy.

Zdroje:  Twitter Elon Musk , Mark Zuckerberg – Threads

Nejnovější články