Žil a trénoval v Česku, bojoval o smlouvu s UFC, teď "Lukáš" doma v Číně ukázkově vypnul soka z Kazachstánu

Žil a trénoval v Česku, bojoval o smlouvu s UFC, teď "Lukáš" doma v Číně ukázkově vypnul soka z Kazachstánu Lü Kai v RFA | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

U nás jsme ho mohli vidět na akcích organizací I Am Fighter a RFA, pak odešel bojovat o smlouvu s UFC. Teď čínský fighter Lü Kai, známý též jako "Lukáš", válí ve své domovině.

Psal se rok 2021, když se na turnaji české organizace I Am Fighter objevil čínský bojovník Lü Kai, navíc rovnou v hlavním zápase. Pro mnohé fanoušky jistě překvapení, „Lukáš“ ale tou dobou žil a trénoval v ČR, nastupoval za pražský tým RPG MMA. Očekávání nebyla malá, vždyť se mluvilo o tom, že ho mají na radaru matchmakeři ze slavné UFC. 

Do statistik si nakonec připsal porážku na body, chuť si ale spravil hned o pár měsíců později na úvodním turnaji organizace RFA, kde pár vteřin před koncem prvního kola tvrdým zadním capákem vypnul Poláka Fidkowskiho.

Tím se česko-slovenská štace skončila (alespoň prozatím), přišla totiž nabídka, která se neodmítá. Lü Kai zamířil zpátky do vlasti, aby se v Šanghaji zúčastnil vyřazovacího turnaje Road to UFC. Start mu vyšel na výbornou, soupeře z Indonésie eliminoval v závěru druhého kola. Jenže pak už se k němu štěstěna otočila zády a ochutnal vlastní medicínu, když ve třech následujících duelech padl v prvních kolech, za což to od „fanoušků“ v Říši středu pěkně schytal.

Aktuálně Lukáš působí v čínské organizaci JCK, kde o víkendu vylepšil svou bilanci na 2-1 a přidal další rychlý knockout do sbírky. Kazašského nájezdníka Askhata Akimova vypnul už po minutě skvěle načasovaným zvedákem z přískoku. Škoda jen zbytečné dobíjecí rány.

Lü Kai tak znovu potvrdil, že patří k divácky extrémně zajímavým bojovníkům. Jeho zápasům často předchází vyhrocené staredowny, v kleci se s tím ale nemaže a jen 3 z jeho 18 zápasů skončily na body, většinou bývá hotovo hned v první pětiminutovce. A jelikož je mu teprve 30 let, tak je možné, že ho ještě někdy uvidíme znovu bojovat i v našich končinách.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články